ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Το επίδομα τοκετού 2.000 ευρώ θα δίνεται σε όλους - Ποιοι εξαιρούνται

Μιχαηλίδου: Το επίδομα τοκετού 2.000 ευρώ θα δίνεται σε όλους - Ποιοι εξαιρούνται

Το επίδομα τοκετού θα χορηγείται για κάθε γέννα, από 1η Ιανουαρίου 2020 . 

Το επίδομα των 2.000 ευρώ, που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2020, θα δίνεται σε όλους τους νέους γονείς, με εξαίρεση ωστόσο εκείνους με τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Την σκέψη της κυβέρνησης να εξαιρούνται οι οικογένειες με πολύ υψηλό εισόδημα από το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ διατύπωσε, μιλώντας στο OPEN TV, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι» ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί τα επιδόματα, αλλά αντίθετα τα αυξάνει και τα ενισχύει, αφού ο κόσμος που τα λαμβάνει τα χρειάζεται πραγματικά.Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Μιχαηλίδου, οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα στα όρια της απόλυτης φτώχειας και κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι οριζόντιες για όλους και έχουν ήδη προϋπολογιστεί.

Έτσι, το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ, που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2020, θα δίνεται σε όλους τους νέους γονείς, με εξαίρεση εκείνους με τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

«Υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα. Έτσι, αν αυτή η εξαίρεση μας δώσει την ελευθερία να αυξήσουμε λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα μπορέσουμε να το κάνουμε», σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου.

Επιπλέον όπως είπε η υφυπουργός το υπουργείο Εργασίας ελπίζει σε συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής ώστε οι διαδικασίες να γίνονται αυτόματα.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους», τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρύθμιση για χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία - Μείωση επιτοκίου από το 5% στο 3%

Συντάξεις: Έρχεται νέος επανυπολογισμός - Οι προσωπικές διαφορές μετά τη διόρθωση

Σχετικές ειδήσεις