ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μάτι ο Μητσοτάκης - Καθαρίστηκε το οικόπεδο «βόμβα»

Στο Μάτι ο Μητσοτάκης - Καθαρίστηκε το οικόπεδο «βόμβα»
Intime

Στο οικόπεδο όπου είχαν αποτεθεί τόννοι καμμένης ξυλείας από τα δένδρα που υλοτομήθηκαν μετά τη φονική πυρκαγιά πέρσι τον Ιούλιο, μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -  Νέος χωρικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του Ματιού μέσα στον επόμενο χρόνο. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες απομάκρυνσης της καύσιμης ύλης από το οικόπεδο ξεκίνησαν ήδη την επομένη της ψήφου εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, ενώ επί ένα περίπου χρόνο η συσσώρευσή τους συνιστούσε νέα απειλή για το περιβάλλον και τους κατοίκους.

Υπενθυμίζεται πως το έργο έγινε χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, καθώς με συνεννόηση της κυβέρνησης, εταιρείες προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν δωρεάν τον καθαρισμό και τη μεταφορά των καμμένων.

«Ο καθαρισμός του οικοπέδου εντός του χρονοδιαγράμματος είναι μήνυμα ότι το κράτος μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικά», τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος ενημέρωσε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος χωρικός σχεδιασμός για το Μάτι, για τον οποίο έχει επιδείξει ενδιαφέρον και μεγάλα ξένα Πανεπιστήμια «προσωπική μου δέσμευση και της κυβέρνησης να ξαναφτιάξουμε το Μάτι καλύτερο» επανέλαβε o Πρωθυπουργός.

Αντίθετα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης η σύμβαση που είχε συναφθεί προηγουμένως είχε μεγάλο κόστος και δεν περιελάμβανε μεταφορά. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου οικισμού και ενημερώθηκε για την ανάγκη απομάκρυνσης του αμιάντου από την περιοχή.

Το υπουργείο Υποδομών έχει πατήσει «γκάζι» έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες που είχε αφήσει στη μέση η προηγούμενη ηγεσία.

Την ανακοίνωση για την έναρξη καθαρισμού του οικοπέδου είχε κάνει λιγότερο από έναν μήνα πριν εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, μέσω του προφίλ του στο facebook.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο France 24:Δεν έχουμε λάβει αίτημα για ελλιμενισμό του Adrian Darya σε ελληνικό λιμάνι

Μητσοτάκης: Καλώ τους Γάλλους να επενδύσουν στην Ελλάδα - Μακρόν: Ενισχύουμε τη συνεργασία μας

Σχετικές ειδήσεις