ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διμερείς σχέσεις και οικονομία στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη - Μέρκελ

Διμερείς σχέσεις και οικονομία στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη - Μέρκελ
INTIME NEWS

Στο Βερολίνο θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη (29/8) ο Κυριάκος Μητσοτάκης για επίσημη συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η Καγκελάριος θα υποδεχθεί τον κ. Μητσοτάκη με στρατιωτικές τιμές, στις 12:00 (τοπική ώρα), ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, περίπου στις 13:15.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζάιμπερτ, «στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, θέματα οικονομικής πολιτικής, καθώς και ζητήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής».

Η Ανγκέλα Μέρκελ δεν έχει αφήσει ιδιαίτερα περιθώρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για αλλαγές όσον αφορά τις οικονομικές δεσμεύσεις της χώρας. Λίγο μετά τις ελληνικές εκλογές είχε προβεί σε μια προσεκτική δήλωση, σχολιάζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «έκπτωση» αναφορικά με το χρέος επειδή άλλαξε η κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά είχε προσθέσει ότι όλα εξαρτώνται από τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά τους τα γερμανικά ΜΜΕ εκφράζονται θετικά για την κυβέρνηση, και ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει παρουσιαστεί και σαν πρωθυπουργός «θαύμα» για τους γρήγορους ρυθμούς της.

Κατά τη συνάντηση θα τεθούν επίσης θέματα επενδύσεων γερμανικών επιχειρήσεων στη χώρα μας και το προσφυγικό.

Το ταξίδι στη Γερμανία αποτελεί το δεύτερο σταθμό του πρώτου ευρωπαϊκού ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος την Πέμπτη βρέθηκε στο Παρίσι όπου και συναντήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: «Τους σκότωσα γιατί επιτέθηκαν στη μητέρα μου» - Τι είπε ο δράστης του διπλού φονικού

Ελισάβετ Ναζλίδου: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού (pics)