ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο: Μήνυσαν τον βουλευτή της ΝΔ Άγγελο Συρίγο επειδή είπε τα Σκόπια... Σκόπια

Απίστευτο: Μήνυσαν τον βουλευτή της ΝΔ Άγγελο Συρίγο επειδή είπε τα Σκόπια... Σκόπια

Σκοπιανό: Τελικά η τρέλα δεν πάει στα βουνά - Έλληνας δικηγόρος μήνυσε τον βουλευτή της ΝΔ κ. Άγγελο Συρίγο επειδή αποκάλεσε τα Σκόπια, Σκόπια κι όχι Βόρεια Μακεδονία - Καμία αντίδραση από τη ΝΔ για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια.

Η απόλυτη παράνοια: Μήνυση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αγγέλου Συρίγου κατέθεσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Σοφιανός.

O κ. Σοφιανός αναφέρει με βάση ποιους νόμους είναι παράνομο να αποκαλεί κάποιος τη Βόρεια Μακεδονία… Σκόπια και τους πολίτες της γείτονος «Σκοπιανούς» μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάλιστα στα επιχειρήματά του ισχυρίζεται ότι με τις δηλώσεις του παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο και πως διαπράττει το αδίκημα της «Διέγερσης σε ανυπακοή»!

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του ο κ. Συρίγος αποφάσισε να απαντήσει στα όσα το επιρρίπτουν με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook.

Ειδικότερα ο κ. Συρίγος εξηγεί πως «οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών χρησιμοποιούν με έμφαση στον δημόσιο λόγο τους τον όρο «Βόρεια Μακεδονία». Εάν οι συνομιλητές τους δεν χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο, με διάθεση διδακτισμού και εθνικής αυταρέσκειας επισημαίνουν ότι είναι προς το συμφέρον μας να τηρούμε τα συμφωνηθέντα».

«Δεν εμφανίζουν», συνεχίζει, «όμως, την ίδια ζέση όταν καλούνται να χρησιμοποιήσουν τον έτερο όρο που συμφωνήθηκε και αναφέρεται στους πολίτες της γειτονικής μας χώρας. Αποφεύγουν να τους αποκαλούν Μακεδόνες».

Κατά τον κ. Συρίγο «αποκαλυπτική αυτής της επιλεκτικής αλαλίας είναι η 23 σελίδων μήνυση που δέχθηκα και στην οποία εγκαλούμαι που εξακολουθώ να χρησιμοποιώ και τον όρο Σκοπιανοί».

Και συνεχίζει: «Ο ίδιος ο μηνυτής μου στο κείμενό του αποκαλεί τους γείτονές μας

-κάτοικους της Βόρειας Μακεδονίας,

-λαό της Β. Μακεδονίας,

-Σλαβομακεδόνες

-και εντός εισαγωγικών «Μακεδόνες» 3 φορές και «Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας» 1 φορά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ο κ. Συρίγος σημειώνει ακόμα: «Για να είμαστε πολιτικώς ορθοί πρέπει εφ’ εξής να αποκαλούμε τους κατοίκους της γειτονικής μας χώρας «Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας» και τους κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας «κατοίκους της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους» ή πιο απλά Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες. Εάν τυχόν μας ξεφύγει και χρησιμοποιήσουμε τον όρο Σκόπια ή Σκοπιανοί, θα πρέπει να συνοδεύεται από την έκφραση «μετά συγχωρήσεως» ή «με το συμπάθειο διότι κατά τη γνώμη κάποιων ενέχει ρατσιστικά υπονοούμενα».

Ο βουλευτής της ΝΔ καταλήγει γράφοντας: «Δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι εκτός από τη μήνυση, εδώ και αρκετό καιρό δέχομαι συστηματικά επίθεση διότι εξ αρχής διαπίστωσα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μας δένει χειροπόδαρα και εφ’ όσον κυρωνόταν, τα προβλήματα από την απαλλαγή μας από αυτήν θα ήταν πολύ περισσότερα από τα όποια κέρδη μας. Κατηγορούμαι λοιπόν ότι όψιμα ανακάλυψα τα οφέλη από τη Συμφωνία ή ότι δήθεν άλλαξα απόψεις μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας. Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν την περιοδεία μου στη Βόρεια Ελλάδα, με τη λειτουργία κάποιου φροντιστηρίου σλαβικών, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Πέλλα. Θερμή παράκληση προς τους καταγγέλοντες: Παιδιά συνεννοηθείτε μεταξύ σας. Ή είμαι εθνικιστής ή είμαι προδότης της πατρίδας. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται».

Η περίεργη σιωπή της ΝΔ

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί η περίεργη σιωπή της ΝΔ για όλη αυτή την ιλαροτραγωδία. Καμία δήλωση και καμία αντίδραση. Ούτε επίσημη, ούτε ανεπίσημη.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Συρίγου:

Διαβάστε επίσης:

Μίνα Αρναούτη: «Αφού δεν οδηγούσε ο Παντελίδης…»

Θρήνος: Σκοτώθηκε πασίγνωστη τραγουδίστρια σε τροχαίο

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη