ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για όλα φταίει η τρόικα σύμφωνα με τον Σαχινίδη

Για όλα φταίει η τρόικα σύμφωνα με τον Σαχινίδη

Στους εκπροσώπους της τρόικας στην Ελλάδα ρίχνει την ευθύνη για την πλήρη αποτυχία όλων των εκτιμήσεων για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης.


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επιχειρώντας να απαντήσει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος ρώτησε να μάθει έναν δείκτη τον οποίο προέβλεψε η κυβέρνηση είπε «Να παραδεχθώ ότι η εκτιμήσεις μακροοικονομικών μεγεθών έπεσαν έξω. Υπάρχουν αποκλίσεις από τις αρχικές προβλέψεις που είχαν συνεκτιμηθεί με την τρόικα .

Η αποτυχία είναι όλων όσων προσπάθησαν να κάνουν εκτίμηση μέσα σε αυτό το περιβάλλον» παράλληλα παραδέχθηκε ότι είναι «δύσκολο αυτή την στιγμή να δώσω εκτίμηση για το που θα διαμορφωθεί η ύφεση για το 2011».

Επιπλέον, ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχει γίνει μια πιο ήπια δημοσιονομική προσαρμογή τα περασμένα 2 έτη και πρόσθεσε πως «Στην συζήτηση για την νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να δούμε αν η κυβέρνηση μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει περισσότερα χρήματα για να γίνει με πιο ήπιο τρόπο η δημοσιονομική προσαρμογή».

Τέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, πέραν όσων έχουν ψηφιστεί αλλά δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί παραπέμποντας σε δηλώσεις του πρωθυπουργού που είπε ότι «η κυβέρνηση θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που πρέπει για να σωθεί η χώρα»