ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην «αρένα» της σύγκρουσης Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis

Στην «αρένα» της σύγκρουσης Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis
Νέα περίοδος σύγκρουσης.
INTIME NEWS

Νέα περίοδος σύγκρουσης ανοίγεται ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση της Novartis.

Μόλις έγινε γνωστό από τη Δικαιοσύνη ότι έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στη Βουλή γιατί οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος κατονόμασαν ως βασικούς υπαίτιους της σκευωρίας, όπως υποστηρίζουν, τους κ.κ. Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο, το κυβερνών κόμμα εξέδωσε μια ανακοίνωση άκρως προειδοποιητική αλλά και εμφανή ως προς το τι προτίθεται να πράξει: «Είπαμε: Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε!».

Αναφέρεται δηλαδή σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός από τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ότι δεν προτίθεται να μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών. Ωστόσο, όμως αφήνεται ανοικτό και ένα παραθυράκι ως προς την τελική βούληση για το τι θα πράξει καθώς, όπως σημείωσε, η Δικαιοσύνη και η βουλή είναι αρμόδιες για να αποφασίσουν όχι η κυβέρνηση.

Στην ουσία, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι παίρνει αποστάσεις από τα θέματα της εξεταστικής. Και αυτό γιατί θέλει η χώρα να κλείσει αυτό το κεφάλαιο που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ωστόσο, αλλά στην περίπτωση που συσταθεί εξεταστική, θα είναι επειδή το αποφάσισε η Βουλή κι όχι η κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ: Σκάνδαλο και συγκάλυψη

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούσε τη κυβέρνηση για ρεβανσισμό.

«Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis, ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους» γράφει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει:

«Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου, και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει, για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

Κυβερνητικά στελέχη είναι της άποψης πως θα πρέπει να ελεγχθούν οι πρωταγωνιστές της περιόδου γιατί είναι βαριές οι καταγγελίες των Δικαστών και ιδίως τα όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής. Υπό αυτή την έννοια, θα πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση για το αν τελικά και με ποιο τρόπο στήθηκε η υπόθεση σε βάρος πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι ήδη έχουν εξαχθεί τα πρώτα συμπεράσματα.

Σίγουρα δεν θέλουν να δώσουν την εικόνα του ρεβανσισμού, αλλά από την άλλη δεν μπορούν κιόλας να αφήσουν την υπόθεση χωρίς έρευνα.

Έτσι, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εισέρχονται πολύ νωρίς στην «αρένα» της αντιπαράθεσης, μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές. Κάτι που σημαίνει πως η υπόθεση ενδέχεται να «τραυματίσει» ξανά τη χώρα, τη στιγμή που καταβάλλεται προσπάθεια για να αλλάξει η εικόνα της. Στο σημείο αυτό υπάρχουν ενδοιασμοί, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να φανεί ότι οι ευθύνες κουκουλώνονται.

Κάπως έτσι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του CNN Greece, ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνεται πρώτα η σταθεροποίηση της εικόνας της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και μετά όλα τα άλλα. «Προφανώς θα πρέπει να ελεχθούν οι υποθέσεις που χρήζουν έρευνα αλλά αφού πρώτα περάσουμε στο στάδιο της κανονικότητας» έλεγε στέλεχος της ΝΔ.

Τι έγραφε το ρεπορτάζ του CNN

Mόλις δύο 24ωρα πριν, το ρεπορτάζ του CNN Greece σημείωνε για το ίδιο θέμα ότι: «Συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωνε στο CNN Greece ότι τέσσερις είναι οι υποθέσεις που θα πρέπει λογικά κάποια στιγμή να ερευνηθούν και να εξεταστούν αρμοδίως: Το πώς στήθηκε η σκευωρία - όπως τη χαρακτηρίζουν - της Novartis, οι ΜΚΟ με τα συσσίτια στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 καθώς επίσης και το θέμα της ΔΕΗ που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού αλλά δεν έκανε τίποτα η προηγούμενη κυβέρνηση» όπως λέει ο κ. Κ. Χατζηδάκης για να σωθεί.

Ωστόσο, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση θέλει να πάρει το «αίμα της πίσω» από την προηγούμενη, στήνοντας βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών, αλλά σε κάθε περίπτωση αν η Δικαιοσύνη ανακαλύψει πολιτικό πρόσωπο πίσω από αυτές τις υποθέσεις, τότε ασφαλώς η Βουλή θα πράξει το καθήκον της, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένη, αναφέρει το συγκεκριμένο στέλεχος. Σε κάθε περίπτωση εξηγεί ότι «δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου».

Η ανακοίνωση, πάντως, της Νέας Δημοκρατίας δύο μέρες μετά το ρεπορτάζ του CNN Greece, αφήνει να εννοηθεί όταν τονίζει την λέξη «προχωράμε» προσθέτοντας όμως και τη φράση «δεν ξεχνάμε». Ολόκληρη η ανακοίνωση πάντως που απαντά στην Κουμουνδούρου αναφέρει πως:

«Ρεβάνς ζητά όποιος έχει ηττηθεί. Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ζητάμε μόνο την αλήθεια. Ας μην την προσβάλλουν, λοιπόν, οι οπαδοί του «ή εμείς ή αυτοί». Και όσοι μόλυναν τη δημόσια ζωή με φαινόμενα «Ρασπούτιν» ας μην προκαλούν την μνήμη των Ελλήνων. Είπαμε: Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε!».

Λοβέρδος κατά Τουλουπάκη

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρει ότι είναι στοχοποιημένος στην συγκεκριμένη υπόθεση και για αυτό ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά της κ. Ελένης Τουλουπάκη. Ο λόγος που θα το κάνει είναι για θέμα κατάχρησης εξουσίας, σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΣΚΑΪ.

Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός, η εισαγγελέας Διαφθοράς παραβίασε κατάφωρα και με δόλο το άρθρο 239 του ποινικού κώδικα, κάτι που συνιστά κακούργημα.

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

Πύρινος εφιάλτης σε Μενίδι και Κεφαλονιά: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Θλίψη: Πέθανε γνωστός τραγουδιστής

Σχετικές ειδήσεις