ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Μητρόπουλος: «Η ΝΔ ψήφισε τη μείωση των επικουρικών»

Αλ. Μητρόπουλος: «Η ΝΔ ψήφισε τη μείωση των επικουρικών»

Ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και Προέδρου της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώνταςστον «ΑΝΤ197,2», υποστήριξε πως «η ΝΔ ψήφισε -μάλλον χωρίς να το ξέρει- τη μείωση των επικουρικών, στον προϋπολογισμό».

«Πάμε σε μια περικοπή την οποία έχει συμφωνήσει η ΝΔ, έχει υπογράψει πανηγυρικά στον προϋπολογισμό που πέρασε προχθές, τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης και οι 250 βουλευτές, προέβλεψαν περικοπές επί των επικουρικών συντάξεων για τα έτη 2012-2013-2014-2015, τόσες που κατ’ έτος πρέπει να γίνονται 25-30%. Περικοπές, με συνέπεια μετά το 2015 αν ισχύσει ο προϋπολογισμός και οι περικοπές, δεν θα καταβάλλονται από το 15 και μετά επικουρικές συντάξεις», αποκάλυψε ο κος Μητρόπουλος.

«Στον πίνακα 2-1 του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε πια και είναι ο νόμος 40-32 και στο πινακίδιο 8 παράγραφος 5 , προβλέπονται μόνο για φέτος, ενώ σας λέω ένα δείγμα, δεν είναι πια μειώσεις των επικουρικών, υπάρχει ένα σχέδιο κατάργησής τους για τα επόμενα 4 χρόνια», επιχειρηματολόγησε ο καθηγητής, επιμένοντας πως η ΝΔ έχει βάλει την υπογραφή της στη δραστική περικοπή των επικουρικών, όλων των επικουρικών όχι μόνο των υψηλών.

«Άρα μιλάμε ή για παρωδία ενημέρωσης ή για παρωδία συγκυβέρνησης. Κυβερνείται αυτή η πατρίδα από πολιτικούς που δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν», παρατήρησε ο κος Μητρόπουλος.