ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φρούριο» η Αθήνα για τον Πομπέο – Το πρόγραμμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών

«Φρούριο» η Αθήνα για τον Πομπέο – Το πρόγραμμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών

Στην Αθήνα έφτασε το βράδυ της Παρασκευής (4/10) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, τον οποίο υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σήμερα, Σάββατο 5/10 θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Αυστηρά Μέτρα Ασφαλείας και Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις.

Οι διαβουλεύσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου, στις 10:30, στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αστακός» η Αθήνα

Η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Πομπέο.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έχει μαζί του μια μεγάλη συνοδεία από πράκτορες του FBI και της CIA.

Το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο ΜητσοτάκηINTIME

Επίσης επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 1.200 αστυνομικοί στην Αθήνα ενώ θα πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με τις μετακινήσεις του Αμερικανού πολιτικού.

Παράλληλα, την έντονη αντίθεσή τους στη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας για τις στρατιωτικές βάσεις θα εκφράσουν με διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το Σάββατο το ΚΚΕ, όπως και κόμματα και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε., ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, ΚΕΕΡΦΑ, Σ.Φ.Ε.Α κ.ά).

Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι το ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα με σύνθημα Pompeo Go Home με τους διαδηλωτές να πραγματοποιούν στη συνέχεια πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Την ίδια ώρα κόμματα και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε., ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, ΚΕΕΡΦΑ, Σ.Φ.Ε.Α κ.ά) καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια. Στις ανακοινώσεις τους αντιδρούν στην αμυντική συμφωνία της Κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, και υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μια συμφωνία αορίστου χρόνου για τις «βάσεις του θανάτου» χωρίς ημερομηνία λήξης, που μπορεί να ακυρωθεί μόνο εάν καταγγελθεί από κάποια πλευρά.

Το πρόγραμμα του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί αύριο στις 10.30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 11:25 π.μ., ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, το Σάββατο στις 12:30, θα διεξαχθούν συνομιλίες στο υπουργείο Εξωτερικών οι οποίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCΑ).

Μετά το τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σάλος: Πασίγνωστη ηθοποιός έγινε πορνοστάρ (pics)

Το αστρονομικό ποσό που κέρδισε ο Αντώνης Ρέμος σε τουρνουά πόκερ!

Σχετικές ειδήσεις