ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές: Δεν ασχολούμαστε με τα Σκόπια

Διπλωματικές πηγές: Δεν ασχολούμαστε με τα Σκόπια

«Αναφορικά με ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, η Ελλάδα επαναλαμβάνει την πάγια θέση της περί μη ανάμειξης σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών», αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα στηρίζει διαχρονικά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και έκανε σαφές πως η Αθήνα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, «προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή μας οικογένεια».

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, «τις ενθαρρύνει να παραμείνουν προσηλωμένες στην οδό των μεταρρυθμίσεων που μόνο θετικά μπορούν να επηρεάσουν την πορεία προσέγγισής τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη ζωή των πολιτών τους».

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ «να συνεργαστούν για την υλοποίηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων προς όφελος της περιοχής αλλά και της ίδιας της Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά το «μπλόκο» από την Ε.Ε στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Πηγή: Cnn.gr