ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπαθανασίου: Κανείς από τους «δελφίνους» στην κυβέρνηση

Γ. Παπαθανασίου: Κανείς από τους «δελφίνους» στην κυβέρνηση

Έκκληση στα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν και να συνεννοηθούν προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση απευθύνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου τονίζει ότι χωρίς συναίνεση και συνεννόηση μεταξύ όλων των πολιτικών κομμάτων δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητη η υλοποίηση του PSI, γιατί σε αντίθεση περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε η δημοσιονομική εξυγίανση, ούτε να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο κ. Παπαθανασίου επισημαίνει πως «αν χρειαστούν, θα πρέπει να τα λάβει μια κυβέρνηση με νωπή εντολή, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίσει, ότι συμφωνεί με τους στόχους του προγράμματος, αλλά δεν θα στηρίξει νέα εισπρακτικά μέτρα.

«Τα μόνα μέτρα που θα μπορούσε να στηρίξει η Ν.Δ., διότι άλλωστε περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της, είναι προς την κατεύθυνση του περιορισμού των δαπανών και όχι βέβαια οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο πρώην υπουργός αφήνει αιχμές για τη στάση ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση λόγω των ολέθριων χειρισμών τα δύο τελευταία χρόνια.

«Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Και ενώ υπάρχει αυτή η ανάγκη, οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου ασχολούνται με την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Αντί να βάζουν τα χέρια τους στη φωτιά, έχουν μετατραπεί σε σχολιαστές της επικαιρότητας, προκειμένου να αποκτήσουν εσωκομματικό πλεονέκτημα. Κανείς από τους «δελφίνους» δεν θα έπρεπε να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου».

Αναφερόμενος στη θητεία της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε λοιπόν επειγόντως σοβαρή κυβέρνηση άμεσης δράσης και με νωπή λαϊκή εντολή, για να κάνει τις κινήσεις που απαιτούνται, προκειμένου να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη.