ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με τη Σαουδική Αραβία

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με τη Σαουδική Αραβία
INTIME NEWS

«Η Ελλάδα γνωρίζει και αναγνωρίζει τον ξεχωριστό ρόλο, τον οποίο διαδραματίζει η Σαουδική Αραβία για την σταθερότητα του Αραβικού Κόσμου» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του, με τον Υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, 'Αντελ αλ-Τζουμπέιρ (Adel al-Jubeir) στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος, για τον οποίο η Ελλάδα δίνει τόσο μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Σαουδική Αραβία, αφού αυτή είναι ένας από τους βασικούς δίαυλους επικοινωνίας της Ελλάδας με τον Αραβικό Κόσμο».

Επανέλαβε, επίσης, την πρόταση του για την συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στον Διάλογο των Πολιτισμών που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «Είναι μια μεγάλη πρωτοβουλία που θέλει να φέρει κοντά, μέσω των Πολιτισμών, την Δύση με την Ανατολή. Για να μπορέσουμε - μεταξύ άλλων - να εμπεδώσουμε την Ειρήνη και στην ταραγμένη ευρύτερη περιοχή μας, την Μέση Ανατολή».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τον κ. 'Αντελ αλ-Τζουμπέιρ να διαβιβάσει τις θερμές ευχαριστίες του, προς τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για την φιλοξενία, την οποία μου επιφύλαξε κατά την επίσκεψή του, το 2017, και ταυτόχρονα του απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, 'Αντελ αλ-Τζουμπέιρ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή, του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και του διαδόχου του, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος είναι επίσης Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

Ο κ. 'Αντελ αλ-Τζουμπέιρ, τόνισε ότι «το όραμά μας είναι να συνεργασθούμε σε όλους τους τομείς», καθώς, όπως ανέφερε «συμφωνούμε σε πολλά ζητήματα και στους Διεθνείς Οργανισμούς».

Τάχθηκε επίσης υπέρ της σύσφιξής των σχέσεων με την Ελλάδα και κυρίως στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας.

Τέλος, τόνισε ότι «εκτιμούμε πάρα πολύ τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και κατέληξε σημειώνοντας ότι «προσπαθούμε να ενισχύσουμε αυτήν την εταιρική σχέση που συνδέει τις δύο χώρες».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Σoβαρά προβλήματα στην Κεφαλονιά - Σπίτια καταπλακώθηκαν από τις λάσπες (pics)

Μίκαελ Σουμάχερ: Οι αποκαλύψεις που «καίνε» τη σύζυγό του – «Θρίλερ» με την κατάσταση της υγείας του

Σχετικές ειδήσεις