ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα για να λύσει τα εσωκομματικά του

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα για να λύσει τα εσωκομματικά του

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη 

«Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει δυστυχώς να εκμεταλλευθεί τα ελληνοτουρκικά για να λύσει τα εσωκομματικά του», γράφει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου και συνεχίζει:

«Η επιλογή της εφημερίδας «Τα Νέα» ιδιοκτησίας γνωστού υποστηρικτή του κ. Μητσοτάκη, να αλλοιώσει τον τίτλο του άρθρου του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά για να πλήξει έναν άλλον πρώην Πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνει το εν εξελίξει ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης με φόντο τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να λύσει τα εσωκομματικά του σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο πέραν των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και να μην κάνει το πρόβλημα της ΝΔ πρόβλημα της χώρας.

Την ίδια ώρα η διαρροή των κανόνων εμπλοκής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες τις κυριακάτικες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, δείχνουν δυστυχώς πως η κυβέρνηση εξετάζει μέχρι και μείζονα εθνικά θέματα με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας.

Τα ελληνοτουρκικά αποτελούν πολύ σοβαρό ζήτημα για να χρησιμοποιούνται για επικοινωνιακές πομφόλυγες και ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι το άρθρο του κ. Σημίτη προκάλεσε αναταράξεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Άνω - κάτω στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας προκαλεί η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τον Κώστα Σημίτη με τρία στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας να επικρίνουν το ύφος του. Ο κ. Πολάκης καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον του Κώστα Σημίτη, με αφορμή το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στα «Νέα» για τα ελληνοτουρκικά.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, έθιξε τα πασοκογενή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον κύριο «ευχαριστώ πολύ τις ΗΠΑ».

Με κοινή τους δήλωση τρία στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, που ας σημειωθεί ότι έχουν και επιτελική θέση στα ενιαία όργανα στον δρόμο προς το συνέδριο, επικρίνουν ανοιχτά το ύφος του κ. Πολάκη.

Διαβάστε αναλυτικά:

Ο Σημίτης «διχάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ: Άγρια κόντρα μετά την ανάρτηση Πολάκη