ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ερωτήματα για τα πτυχία υπουργού της ΝΔ - Στο στόχαστρο ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Νέα ερωτήματα για τα πτυχία υπουργού της ΝΔ - Στο στόχαστρο ο Αλκιβιάδης Στεφανής
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Μια νεα υπόθεση που έχει να κάνει με τους τίτλους σπουδών υπουργού της κυβέρνησης έρχεται στο φώς της δημοσιότητας μετά την υπόθεση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη - Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της δημοσιογραφικής έρευνας μπαίνει ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας και εθνικός συντονιστής για το προσφυγικό, Αλκιβιάδης Στεφανής - Αναμένεται απάντηση της κυβέρνησης - «Λάσπη στον ανεμιστήρα» λέει το περιβάλλον του υφυπουργού 

Το θέμα αναδεικνύει με σημερινό (17/12/2019) πρωτοσέλιδο η Εφημερίδα των Συντακτών τον τίτλο «3+1 ερωτήματα για τον κύριο Στεφανή».

Οι συντάκτες της εφημερίδας έχουν ερευνήσει τις δημόσιες αναρτήσεις για το βιογραφικό του κ. Στεφανή και τον καλούν να απαντήσει σχετικά με τους δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών που φέρεται να κατέχει.

Το όλο ζήτημα αναμένεται να προκαλέσει σάλο στην πολιτική επικαιρότητα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τόσο οι απαντήσεις του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΦΣΥΝ:

«Ερωτήματα επίσης προκύπτουν από το γεγονός ότι ενώ φέρεται να είναι κάτοχος 2 MBΑ (αναφέρονται στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στο ΥΠΕΘΑ), στον αντίστοιχο ιστότοπο της κυβέρνησης το ένα εξ αυτών απουσιάζει. Αραγε πρόκειται κι εδώ για «παρερμηνεία», όπως ισχυρίστηκε πρόσφατα ο παραιτηθείς -πλέον- υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης όταν προέκυψε ζήτημα με τη γνησιότητα του δικού του μεταπτυχιακού; Κάθε απάντηση από την κυβέρνηση ή από τον ίδιο τον κ. Στεφανή θα ήταν χρήσιμη ως προς την εξαγωγή συμπερασμάτων».

Κύκλοι του Αλκιβιάδη Στεφανή έλεγαν ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση-απάντηση στο δημοσίευμα.

Θυμίζουμε ότι για παρόμοια υπόθεση είχε οδηγηθεί σε παραίτηση ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνης Διαματάρης μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με το βιογραφικό του.

Η παραίτησή του έγινε μετά τον σάλο που ξέσπασε για το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι δεν κατέχει τίτλο σπουδών από το εν λόγω Πανεπιστήμιο, ωστόσο είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr