ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλκιβιάδης Στεφανής: Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν

Αλκιβιάδης Στεφανής: Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν

Στην αντεπίθεση περνάει ο Αλκιβιάδης Στεφανής κανοντας λόγο για λάσπη που δεν τον αγγίζει, αναφερόμενος βεβαίως στο δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ για τα πτυχία του - Η νεα υπόθεση που έχει να κάνει με τους τίτλους σπουδών του υφυπουργού της κυβέρνησης έρχεται στο φώς της δημοσιότητας μετά την υπόθεση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη - Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της δημοσιογραφικής έρευνας μπήκε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας και εθνικός συντονιστής για το προσφυγικό, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος απάντησε με σκληρό τρόπο στο δημοσίευμα 

Η δήλωση υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή για το δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών είναι η ακόλουθη:

«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την Πατρίδα μας θέματα.
Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου (επισυνάπτονται).
Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων.
Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο.
Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου.
Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού».

Δείτε στην gallery τα πτυχία του υφυπουργού:

Πέτσας: Ανήθικη επίθεση κατά του Στεφανή

Στο θέμα παρεναίβη με δηλώσεις του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ανακοίνωση Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα:

«Είδαμε σήμερα μία ανήθικη επίθεση στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Επίθεση σε ποιον;

Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο.
Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ. Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.

Επίθεση γιατί;

Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα;
Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα;
Μάταιος κόπος.
Με την Ελλάδα ενωμένη, η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων».

Το θέμα αναδείχθηκε με σημερινό (17/12/2019) πρωτοσέλιδο από την Εφημερίδα των Συντακτών με τον τίτλο «3+1 ερωτήματα για τον κύριο Στεφανή».

Οι συντάκτες της εφημερίδας - που όπως ισχυρίζονται έχουν ερευνήσει τις δημόσιες αναρτήσεις του - για το βιογραφικό του κ. Στεφανή , τον καλούσαν μέσω του δημοσιεύματος να απαντήσει σχετικά με τους δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών που φέρεται να κατέχει.

Το όλο ζήτημα αναμένεται να προκαλέσει σάλο στην πολιτική επικαιρότητα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τόσο οι απαντήσεις του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΦΣΥΝ:

«Ερωτήματα επίσης προκύπτουν από το γεγονός ότι ενώ φέρεται να είναι κάτοχος 2 MBΑ (αναφέρονται στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στο ΥΠΕΘΑ), στον αντίστοιχο ιστότοπο της κυβέρνησης το ένα εξ αυτών απουσιάζει. Αραγε πρόκειται κι εδώ για «παρερμηνεία», όπως ισχυρίστηκε πρόσφατα ο παραιτηθείς -πλέον- υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης όταν προέκυψε ζήτημα με τη γνησιότητα του δικού του μεταπτυχιακού; Κάθε απάντηση από την κυβέρνηση ή από τον ίδιο τον κ. Στεφανή θα ήταν χρήσιμη ως προς την εξαγωγή συμπερασμάτων».

Κύκλοι του Αλκιβιάδη Στεφανή έλεγαν από νωρίς το πρωί ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση-απάντηση στο δημοσίευμα, όπως και έγινε λίγο μετά τις 11:00.

Θυμίζουμε ότι για παρόμοια υπόθεση είχε οδηγηθεί σε παραίτηση ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνης Διαματάρης μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με το βιογραφικό του.

Η παραίτησή του έγινε μετά τον σάλο που ξέσπασε για το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι δεν κατέχει τίτλο σπουδών από το εν λόγω Πανεπιστήμιο, ωστόσο είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Στεφανής «βάφτισε» MBA ένα απλό σεμινάριο - Πόση fake αριστεία θα αντέξει ο κ. Μητσοτάκης;

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, με επίκεντρο το βιογραφικό του και τα πτυχία του. Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Διαματάρης ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά, υποστηρίζοντας πως «βάφτισε» MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science.

«Η κυβέρνηση της fake αριστείας ξαναχτύπησε. Ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά. Ο υφυπουργός κ. Στεφανής επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα, προκύπτει τελικά πως «βάφτισε» MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science. Μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον κ. Στεφανή, όπως είχε κάνει άλλωστε και με τον κ. Διαματάρη για να αποπεμφθεί τελικά μετά από δύο μέρες, ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Πόση fake αριστεία θα αντέξει στην κυβέρνησή του;», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ρoή Ειδήσεων