ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης για Κουκάκι: Οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς

Χρυσοχοΐδης για Κουκάκι: Οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τις επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο υπουργός, σε συνέντευξή που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (14/01) στην ΕΡΤ, μιλώντας για τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι, τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως υπάρχει το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου», τονίζοντας ότι «οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς».

«Ο Εισαγγελέας έπρεπε να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό» σημείωσε.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ αποδιοργανώθηκαν, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ αδρανοποιήθηκαν. «Από την Πατησίων και κάτω, μέχρι τον Κολωνό και το Μεταξουργείο είχε να εμφανιστεί όργανο του κράτους πολλά χρόνια» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επαναλαμβάνοντας ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα των καταλήψεων.

Βίντεο από τον «κλεφτοπόλεμο» στις καταλήψεις

Στο βίντεο που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ακούγεται κάποιος απευθυνόμενους στους αστυνομικούς να λέει: «Ρε μ…ς έχετε χαλάσει 300.000 ευρώ. Φύγετε από ‘δω. Είναι το σπίτι μας. Τι δεν καταλαβαίνετε; Φύγετε. Θέλουμε να ζήσουμε».

«Φύγετε ρε μ@@@κες, φύγετε. Εχετε μαζευτεί 1000 άτομα στο σπίτι μας. Τι δουλειά έχετε;», φώναζε αντιεξουσιαστής από την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Οι άγνωστοι, που ανακατέλαβαν το κτήριο στη Ματρόζου, στα βίντεο που δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία αποτυπώνονται να ρίχνουν όγκους από πέτρες, τσιμεντόλιθους ακόμη και έπιπλα στα κεφάλια των αστυνομικών. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν συνολικά 20 συλλήψεις.

Δείτε βίντεο από drones:

«Παρών» στη διαδικασία της επιχείρησης ήταν εισαγγελέας, ο οποίος, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει προσωπικά την ένταση των επιθέσεων στους αστυνομικούς.

Χαρακτηριστικό των σκηνών που έλαβαν χώρα στην Ματρόζου, είναι ότι στο τέλος της επιχείρησης οι στολές που φορούσαν οι αστυνομικοί είχαν αλλάξει χρώμα, καθώς οι κουκουλοφόροι πετούσαν πάνω τους κουβάδες με μπογιές.

Συνελήφθη και η κόρη πασίγνωστου ηθοποιού

Η κόρη γνωστού Έλληνα ηθοποιού, αλλά και ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε τον ρόλο του κεντρικού συντονιστή των καταλήψεων στο Κουκάκι, συνελήφθησαν σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece Μίνα Καραμήτρου, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόρη του γνωστού ηθοποιού, ηλικίας 16 ετών αφέθηκε ελεύθερη, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτήριο της Ματρόζου περίπου στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα μπήκαν και σε αυτό της Παναιτωλίου.

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τα «πολεμοφόδια»

Στο «φως» έχουν έρθει φωτογραφικά ντοκουμέντα με τους αντιεξουσιαστές να βρίσκονται στις ταράτσες των κτηρίων που ανακατέλαβαν στο Κουκάκι.

Είχαν ανεβάσει στις ταράτσες πέτρες, ξύλα και μπογιές. Λίγο αργότερα τα έριξαν στους αστυνομικούς, που προχώρησαν σε επιχείρηση εκκένωσης των κτηρίων.

Αναβλήθηκαν οι δίκες των συλληφθέντων

Αναβλήθηκαν για τα τέλη του μήνα (22 -23 -24/01) οι δικές των 20 συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις ανακαταλήψεις στο Κουκάκι.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αφορμή για τις αναβολές στάθηκε η απουσία των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και διερμηνέα σε μια δικογραφία.

Σε μια από τος δικογραφίες αστυνομικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν κατά τος συμπλοκές με τους καταληψίες, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής

Στο δικαστήριο θα προσκομιστούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα Πέτσα - Ραγκούση με «πεδίο μάχης» το Κουκάκι

Σχετικές ειδήσεις