ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η αντίδραση Παυλόπουλου μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η αντίδραση Παυλόπουλου μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη

Στο Μέγαρό Σαρόγλου, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, βρισκόταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, την ώρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωνε, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, την πρόθεσή του να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο νυν Πρόεδρος συμμετείχε στην τελετή απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων Μπότση και αναχώρησε στη συνέχεια για το Δουβλίνο, όπου από την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Συνεργάτες και άνθρωποι που συνομιλούν με τον κ. Παυλόπουλο, όταν ρωτήθηκαν, διευκρίνισαν ότι ο Πρόεδρος δεν είναι σωστό και ούτε επιτρέπεται να κάνει δηλώσεις ή να σχολιάσει την πρωθυπουργική απόφαση.

Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος ανέφεραν ότι «ο Προκόπης Παυλόπουλος επιτέλεσε τα καθήκοντά του, σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο για τη χώρα, με σεβασμό στο Σύνταγμα. Ο πρωθυπουργός εκτιμά την προσφορά του».

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Παυλόπουλο το μεσημέρι προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφασή του. Προηγήθηκε ανάλογη συνομιλία του πρωθυπουργού με την ίδια την κ. Σακελλαροπούλου, στην οποία πρότεινε να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της χώρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η «εκλεκτή» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πέθανε ο Βασίλης Βάρσος, ο ιδιοκτήτης του θρυλικού ζαχαροπλαστείου στην Κηφισιά

Ροή Ειδήσεων