ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Διαρχία μέχρι τις εκλογές κι αποχωρώ

Γ. Παπανδρέου: Διαρχία μέχρι τις εκλογές κι αποχωρώ

Διαρχία στο ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος προτίθεται να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή πρωθυπουργός, ωστόσο θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Μέχρι τότε, θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίου πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ είτε μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είτε μέσω ενός άλλου οργάνου του κινήματος. Μετά τις εθνικές εκλογές, θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίου προέδρου από τη βάση του κόμματος.

Το επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου, θα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, θα γίνουν αλλαγές στη θέση του Γραμματέα, αλλά και στη σύνθεση του Πολιτικού και του Εθνικού Συμβουλίου.

Επίθεση σε Ψυχάρη

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε επί προσωπικού στον ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», κ. Σταύρο Ψυχάρη. «Έπρεπε να κατονομάσουμε κάποια συμφέροντα, γιατί έχουν ονοματεπώνυμο στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τον Σταύρο Ψυχάρη», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής του ΔΟΛ ζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, το οποίο δεν του δόθηκε. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα από τον διοικητή της Εθνικής και απάντησε ότι το δάνειο θα πρέπει να δοθεί, αν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε άλλο ένα παράδειγμα συμφερόντων την αποτυχημένη προσπάθεια συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να γίνουν μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη, δίνοντας ως παράδειγμα τον αδελφό του, Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για συγκεκριμένα θέματα, αλλά ουδέποτε εξετάστηκε.