ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Παπανδρέου σε Ψυχάρη

Επίθεση Παπανδρέου σε Ψυχάρη

Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε ότι συμφέροντα κρυβόταν πίσω από επιθέσεις εναντίον του, όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός. «Έπρεπε να κατονομάσουμε κάποια συμφέροντα, γιατί έχουν ονοματεπώνυμο στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τον Σταύρο Ψυχάρη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Ψυχάρης ζήτησε δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, για να αντιμετωπίσει λειτουργικές δαπάνες του ΔΟΛ. Ο επικεφαλής της Τράπεζας ρώτησε τον τότε πρωθυπουργό για τη γνώμη του και έλαβε την απάντηση «αν πληροί τις προϋποθέσεις, να το πάρει».

Όταν η Εθνική δεν έδωσε το δάνειο, υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, ξεκίνησε μια σειρά δημοσιευμάτων εις βάρος του.

«Συμφέροντα πίσω από τη συγχώνευση»

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε άλλο ένα παράδειγμα συμφερόντων την αποτυχημένη προσπάθεια συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank.

«Δεν κάλεσαν τον αδελφό μου»

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Παπανδρέου ήταν η Δικαιοσύνη. Όπως ανέφερε θα έπρεπε να γίνουν μεγάλες αλλαγές, ενώ έφερε ως παράδειγμα τον αδελφό του, Νίκο Παπανδρέου, που παρότι έχει δει το όνομά του να εμπλέκεται σε συγκεκριμένα θέματα, ουδέποτε εξετάστηκε.