ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Μητσοτάκη σε Γκουαϊδό: Η συνάντηση στο Νταβός και η selfie

Στήριξη Μητσοτάκη σε Γκουαϊδό: Η συνάντηση στο Νταβός και η selfie

Με τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό συναντήθηκε -μεταξύ άλλων- σήμερα στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης, ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε πως η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της διαφανούς διενέργειας ελεύθερων προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, τονίζοντας παράλληλα πως η μοναδική βιώσιμη λύση μπορεί να προέλθει από την πολιτική οδό, δίχως τη χρήση βίας.

Ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία της Ελλάδας για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στη λατινοαμερικανική χώρα.

Ο διάλογος μεταξύ Μητσοτάκη και Γκουαΐδό

Μητσοτάκης: Ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε σχετικά με την εξωτερική μας πολιτική (σ.σ. η αναγνώριση του κ. Guaidó).

Γκουαϊδό: Πρέπει και θέλουμε να σταματήσουμε αυτή την κρίση. Πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες αυτή τη στιγμή. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τραγωδία, ο λαός μας υποφέρει.

Μητσοτάκης: Παρακολουθούμε στενά την τραγωδία στη Βενεζουέλα, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει πλήρως τον δικό σας και θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος να λυθεί αυτό είναι ο λαός της Βενεζουέλας να μπορεί να εκφράζει τη βούλησή του δημοκρατικά. Γι’ αυτό ακριβώς σας αναγνωρίσαμε, έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας για το συμβαίνει υπό το ισχύον καθεστώς, το έχουν κάνει και άλλες χώρες. Είναι κρίμα, είναι μία τραγωδία αυτό που συμβαίνει. Μπορείτε να βασίζεστε στην πλήρη στήριξή μας, το ίδιο και ο λαός σας. Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία και πιστεύουμε ότι οι λαοί πρέπει να αποφασίζουν για το μέλλον τους. Είναι στον πυρήνα των αξιών που υποστηρίζουμε.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Διοικητή της Japan Bank for International Cooperation. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της αποστολής της JBIC στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο και ενόψει της επίσκεψης ελληνικής αποστολής, υπό τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, στο Τόκυο την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό εξετάστηκε μία ευρεία γκάμα πιθανών συνεργασιών σε τομείς όπως η διαχείριση απορριμμάτων, οι νέες τεχνολογίες και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θέλουν να εργαστούν στην ανοικοδόμηση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιαπωνία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Αποκλεισμένοι 40 εκατ. Κινέζοι – Κλείνει το Σινικό Τείχος

Σάλος σε γυμνάσιο: Ακόλαστη καθηγήτρια φιλολογίας έκανε σεξ με 6 μαθητές

Σχετικές ειδήσεις