ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνίες και ενστάσεις στο σημερινό υπουργικό

Διαφωνίες και ενστάσεις στο σημερινό υπουργικό

Με διαφωνίες και μικροεντάσεις διεξήχθη και το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Η πρώτη διαφωνία έγινε με αφορμή το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος, καθώς με βάση τις νέες ρυθμίσεις, επιτρέπεται το άνοιγμα δικηγορικών εταιρειών.

Διαφωνία Ξυνίδη-Παπαϊωάννου

Ο Σωκράτης Ξυνίδης αντιτάχθηκε στη ρύθμιση, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να προστατευτούν οι δικηγόροι της περιφέρειας.

«Πήγα με αντίρρηση στη συζήτηση για το θέμα, ήταν όμως υποχρέωση της ελληνικής πλευράς, ήδη από τα τέλη του 2011» απάντησε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου που συμπλήρωσε: «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Διαφωνία Δήμα-Βορίδη

Η δεύτερη διαφωνία προέκυψε μεταξύ του Σταύρου Δήμα και του Μάκη Βορίδη, για το ζήτημα της απελευθέρωσης των αδειών για ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.

Ο Σταύρος Δήμας διαφώνησε με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν αυτές που είχαν αρχικά συμφωνηθεί. Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος ανέφερε ότι το ζήτημα δεν μπορεί να εξεταστεί εκ νέου. «Πρέπει να προχωράμε για να είμαστε αποτελεσματικοί», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι ο πυρήνας του νομοσχεδίου είναι η σύντμηση του μεταβατικού χρόνου που προέβλεπε το νομοσχέδιο Ρέππα. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Δημήτρης Ρέππας συνεχάρη τον κ. Βορίδη για τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα.

Επίσης, ο κ. Παπαδήμος ζήτησε να υπάρχει διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων πριν φτάσουν στο υπουργικό τα μεγάλα ζητήματα που χειρίζεται η κυβέρνηση.

Παρέμβαση Παπαδήμου στην αναφορά Παπουτσή

Παρέμβαση στο υπουργικό συμβούλιο έκανε και ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος δήλωσε ότι η λειτουργία των κομμάτων δεν θα πρέπει να επηρεάζει τη λειτουργία της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να περάσουν σε δεύτερο χρόνο. Στο σημείο αυτό επενέβη εκ νέου ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να καταθέτουν απόψεις αυστηρά για τα θέματα της ατζέντας του υπουργικού.