ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ψυχραιμία ελληνικέ λαέ…

Τσίπρας: Ψυχραιμία ελληνικέ λαέ…

Την ώρα που οι Τούρκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα τις προκλήσεις στο Αιγαίο, στην Ελλάδα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Σπάρτη άφησε αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με την παραμονή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα την Παρασκευή και… συνέστησε ψυχραιμία στον ελληνικό λαό:

«Την ώρα που έκοβε βόλτες το ερευνητικό τουρκικό σκάφος στα νερά της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επισήμως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρεε ότι το παρέσυρε ο άνεμος. Το αστείο ήταν ότι ο άνεμος ήταν ΒΔ. Και μετά από δύο μέρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας βγήκε ο ίδιος να μας πει τί συζητούσε με τον Πρωθυπουργό...Μα είναι σοβαρή στάση αυτή; Να καρφώνει ο Υπουργός μια τέτοια συζήτηση; Και του είπε, σύμφωνα με τον ίδιο τον Υπουργό, "ψυχραιμία κ. Πρωθυπουργέ". Ε, τι να πούμε; Ψυχραιμία στον ελληνικό λαό που έχει μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων».

Για «μαύρα σύννεφα» πάνω από τη χώρα και για «μείγμα κυνισμού και ανικανότητας» στην κυβέρνηση έκανε λόγο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία που εκφώνησε σήμερα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σπάρτη στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Βρισκόμαστε μόλις επτά μήνες μετά την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Ιουλίου, επτά μήνες μετά τις εκλογές και έχει αρχίσει να φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έγινε ο ουρανός πιο γαλανός αλλά απεναντίας μαύρα σύννεφα έχουν συσσωρευτεί πάνω από την Ελλάδα και οι προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει με τη στήριξη των ΜΜΕ και ιδιαίτερα οι προσδοκίες της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς η μία μετά την άλλη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του, ενώ αναρωτήθηκε «πού πήγαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη», η «περιβοήτη ανάπτυξη του 4%», «η καταιγίδα των επενδύσεων», «οι περιβόητες μπουλντόζες στο Ελληνικό», «οι θέσεις εργασίας», «η αύξηση του κατώτατου μισθού»«, «οι ελαφρύνσεις για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις