Έκκληση Γιαννίτση για στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης

Newsbomb

Έκκληση προς τα κόμματα να στηρίξουν πολιτικά χωρίς επιφυλάξεις την μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι το ευρώ ή η δραχμή, αλλά οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές για να πετύχει η χώρα την ανάπτυξη.

«Στήριξη σημαίνει ένα πράγμα: τήρηση της πολιτικής δέσμευσης που δόθηκε προς τον ελληνικό λαό με στόχο το καλό της χώρας και όχι για να κερδηθεί πολιτικός χρόνος. Αλλιώς η θεατρική παράσταση ας σταματήσει άμεσα, και ο καθένας να έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Γιαννίτσης τονίζει ότι αυτό που έχει σημασία είναι οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και ότι «χωρίς αυτές τα δημοσιονομικά δεν θα αρκούν ποτέ» και «ανάπτυξη δεν θα δούμε ποτέ».

Μία είναι η κεντρική προϋπόθεση για το που θα φτάσουμε: να αποφασίσουμε ως κοινωνία ότι, είτε με σύμμαχο, είτε χωρίς σύμμαχο το πολιτικό σύστημα, θέλουμε να βγούμε από το τέλμα», σημειώνει ο κ. Γιαννίτσης.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved