ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: «Ασύμμετρη απειλή» ο κορoναϊός, μελετάμε μέτρα για κάθε σενάριο

Σταϊκούρας: «Ασύμμετρη απειλή» ο κορoναϊός, μελετάμε μέτρα για κάθε σενάριο
IN TIME

Έκτακτο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη (03/03), με στόχο μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί λόγω Κοροναϊού, αλλά και να αποφασιστούν ενδεχόμενες δράσεις σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, έκανε λόγο για μια «ασύμμετρη απειλή» που αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο και έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση μελετά εναλλακτικά σενάρια και συγκεκριμένα μέτρα για κάθε σενάριο αν υπάρξει έκτακτη ανάγκη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, συντονίζονται επαφές με εκπροσώπους του κλάδου της οικονομίας που επηρεάζονται ή μπορεί να επηρεαστούν από περαιτέρω εξάπλωση του ιού, ενώ έχουν ενημερωθεί όλοι οι φορολογούμενοι μέσω της ΑΑΔΕ για τις οδηγίες που δίνει το υπουργείο Υγείας.

Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Υγείας και συνέστησε νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην έκρυθμη κατάσταση στα σύνορα για να σημειώσει πως η κυβέρνηση δρα συντονισμένα, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ΣΟΚ από τον Έβρο: «Αλλάχου Ακμπάρ» και «Κάψτε τα ελληνικά σκυλιά» φωνάζουν οι μετανάστες