ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φτώχεια καταραμένη στο Μαξίμου

Φτώχεια καταραμένη στο Μαξίμου

Η κακή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας αποτυπώνεται ακόμα και στις συσκέψεις των πολιτικών με τους δημοσιογράφους.

Παλιότερα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, από τη Βουλή κερνούσαν ποτάκι, κρασάκι, αναψυκτικά και φυσικά φαγητό… Όχι κάτι σπουδαίο, αλλά πάντα έδιναν το κατιτίς τους στους συντάκτες.

Τώρα, ούτε ένα αχλάδι, ένα μηλαράκι, ένα κουλούρι, κάτι… Ξεροσφύρι την έβγαλαν χθες το βράδυ οι διαπιστευμένοι πολιτικοί συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του, τους δύο πρώτους μήνες που βρίσκεται στην εξουσία.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό σαλόνι του Μεγάρου και ήταν πλήρως προσαρμοσμένη στο κλίμα… λιτότητας, καθώς σερβιρίστηκαν αναψυκτικά και κρασί – αλλά, ξεροσφύρι…

Ούτε ένα μεζέ, ούτε ένα τυροπιτάκι, ούτε ένα φρούτο βρε αδερφέ.

Φαίνεται πως οι εποχές που στο Μαξίμου και στη Βουλή κερνούσαν και ένα γλυκάκι, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ο πρωθυπουργός ήπιε λίγο χυμό πορτοκάλι. Όταν κάποιος δημοσιογράφος τον ρώτησε για το… ευτυχές γεγονός της συνάντησης, απάντησε πως κανονικά θα έπρεπε να σβήσει μια τούρτα με δύο κεράκια.

Αλλά… ας όψεται η κρίση, φτώχεια καταραμένη!