ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση να προσχωρήσει αμέσως σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση να προσχωρήσει αμέσως σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας»

Την ανάγκη η κυβέρνηση να αξιοποιήσει το μαξιλάρι των 35 δισ. που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προχωρήσει αμέσως σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Η δημιουργία του σωτήριου μαξιλαριού των 35 δισ. από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία πράξη εθνικής ευθύνης, παρότι λοιδορήθηκε τότε από τους νυν κυβερνώντες» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης. Χαρακτήρισε «ανεπαρκή τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, παρά την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διορθώσει τους υπουργούς του μέσα σε 24 ώρες, υιοθετώντας κάποιες από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθως ανέπτυξε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη: ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, διασφάλιση της πρόσβασης όλων, οριζόντιες παρεμβάσεις που να αφορούν την εργασία και την οικονομία στο σύνολό τους. Και βέβαια αναστολή πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Είναι οξύμωρο να λέμε ότι "μένουμε σπίτι" την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν να πεταχτούν έξω από το δικό τους».

Κάνοντας σύντομη αναδρομή υποστήριξε: «Στη χώρα μας και διεθνώς, συγκρούστηκαν δύο αντιλήψεις: της ιδιωτικοποίησης και της προάσπισης του εθνικού συστήματος υγείας». Σημείωσε ότι «ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που εν μέσω μνημονίων και δρακόντειων δημοσιονομικών περιορισμών ανασυγκρότησε το σύστημα υγείας, το οποίο είχαμε παραλάβει στα πρόθυρα της κατάρρευσης» και ότι «οι 4.000 μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που είχαμε δρομολογήσει, εκκρεμούν αδικαιολόγητα εδώ και έναν χρόνο».

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στο προσφυγικό λέγοντας: «Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο: αποσυμφόρηση των νησιών με οργανωμένη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα. ... Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμη πίσω τα σχέδιά της για κλειστά κέντρα-φυλακές που συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υγειονομική βόμβα».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων