ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν κλείσουν τα διόδια - Πιο αυστηρά τα μέτρα με λιγότερα SMS και... χρονόμετρο

Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν κλείσουν τα διόδια - Πιο αυστηρά τα μέτρα με λιγότερα SMS και... χρονόμετρο
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τις τεχνικές λεπτομέρειες του νέου γύρου περιορισμού των μετακινήσεων ενόψει και της εβδομάδας του Πάσχα αναμένεται να κλειδώσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση, με τις συσκέψεις να είναι συνεχείς ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Είναι πλέον θέμα λίγων 24ώρων να μπει χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις που θα διαρκούν πλέον συγκεκριμένες ώρες, ενώ θα μειωθεί η δυνατότητα χρήσης του SMS στο 13033 στις δύο με τρεις φορές την ημέρα.

Όπως το περιέγραψε και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όποια απόφαση ληφθεί δεν θα είναι «τιμωρητική» για όσους έχουν υπάρξει συνεπείς, οι οποίοι δεν θα δουν κάποια ραγδαία μεταβολή στην καθημερινότητά τους, άπαξ και συμμορφώνονται με τους κανονισμούς. Την ίδια ώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ενόψει του Πάσχα άφησε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ενόψει Πάσχα, δε, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει και άλλα μέτρα, με αυστηρότερους ελέγχους στα διόδια, ώστε να αναστρέφονται όσοι σκεφτούν ότι είναι ώρα για…ταξίδια, ενώ είναι σαφές, όπως ήταν από την πρώτη στιγμή, ότι πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην περιφέρεια θα μπορούν με τη χρήση του εντύπου Ε1 να ταξιδέψουν κανονικά, χωρίς, όμως, το δικαίωμα της επιστροφής σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Κατά πληροφορίες, δε, η κυβέρνηση ετοιμάζεται και για περιορισμό των μετακινήσεων από νησί σε νησί, όπως π.χ. στα Δωδεκάνησα, αλλά και σε άλλα νησιωτικά συμπλέγματα, καθώς το κρούσμα στη Μύκονο έχει σημάνει συναγερμό στους νησιώτες που ζητούν μόνοι τους συνθήκες καραντίνας στα νησιά τους.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «τα μέτρα που θα πάρουμε θα είναι για αυτούς που δεν είναι συνεπείς. Δεν θα επηρεάζουν τους συνεπείς». Σχετικά με το τι θα συμβεί το Πάσχα, επανέλαβε ότι «αυτό το Πάσχα, θα σουβλίσουμε τον κορονοϊό».

«Το μήνυμα είναι», όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, ότι «φέτος δεν θέλουμε το συγχρωτισμό, ας κάνουμε κάτι διαφορετικό. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε ήρωες με το να καθίσουμε σπίτι μας. Αυτοί που δεν λένε να συμμορφωθούν τους καλούμε να συμμορφωθούν. Δεν προβλέπετε μετακίνηση από την πόλη στο χωριό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο να είναι κλειστά τα διόδια. «Αν χρειαστεί θα κλείσουμε τα διόδια, θα δούμε», ανέφερε. «Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», είπε σε σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι ταυτόχρονα, εξετάζονται και μέτρα αποκλιμάκωσης των περιορισμών. «Εξετάζουμε ταυτόχρονα και μέτρα αποκλιμάκωσης. Όταν μας δώσουν το σήμα οι ειδικοί θα προχωρήσουμε», είπε.

Τέλος αναφερόμενος στην οικονομία, είπε: «είμαι αισιόδοξος για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας. Θα πρέπει να φροντίσουμε οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι παροδικές».

Αποκάλυψη-σοκ: Αλλάζουν τόπο κατοικίας μέσω Taxisnet για να φύγουν το Πάσχα

Ορισμένοι πολίτες πάντως, αναζητούν οποιοδήποτε τρόπο, ούτως ώστε να μπορέσουν να φύγουν, εν μέσω κορονοϊού και να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

«Πατέντες» για να κάνουν οπωσδήποτε Πάσχα στο χωριό εμπνέονται ορισμένοι, όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα στο αμάξι και θα ξεκινήσουν για Πάσχα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος.

«Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν… Η ΕΛΑΣ θα είναι στα διόδια δε θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε πόλεμο» διεμήνυσε ο ΓΓ των ειδικών φρουρών, συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ευγενικά και με πειθώ αποτρέπουν τους εποχούμενους να ταξιδέψουν. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που ακούνε τους Έλληνες αστυνομικούς… Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δε μένουμε σπίτι, είμαστε έξω να το σεβαστούν αυτό» τόνισε.

Περιορίζονται οι μετακινήσεις και των μόνιμων κατοίκων μεταξύ των νησιών ενόψει Πάσχα

«Κρίσιμο μήνα» χαρακτήρισε τον Απρίλιο ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός τόνισε ότι, «για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια».

Σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά, πλην των μονίμων κατοίκων, ο Γ.Πλακιωτάκης είπε ότι εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα και ενόψει του Πάσχα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έρχεται «περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους τους».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Διευκρίνισε πάντως ότι, θα υπάρχει εξαίρεση για ζητήματα «εργασίας και υγειονομικούς λόγους».

Ο Υπουργός εξήγησε ότι, από τα 110 κατοικημένα νησιά, μόνο τα εννιά έχουν δομές υγείας, τα νοσοκομεία και μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για κορονοϊό».

Μιλώντας, επίσης για το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» είπε πως «οι υγιείς επιβάτες θα επαναπατριστούν».

Χρυσοχοΐδης: Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης στο χωριό για Πάσχα

Για τους ανυπάκουους πολίτες στα χρόνια του κορωνοϊού, το έργο της αστυνομίας αλλά και την επόμενη μέρα στον Έβρο μίλησε στο Mega Magazino ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Όσο πιο αυστηρή είναι η εφαρμογή των μέτρων, τόσο πιο γρήγορα θα εξέλθουμε από την κρίση και θα απολαύσουμε τις ατομικές μας ελευθερίες», επισήμανε ο υπουργός.

Σχετικά με το Πάσχα, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε για ακόμη μία φορά πως δεν τίθεται θέμα για μετακίνηση στο χωριό.

«Οι αστυνομικοί είναι οι μικροί ήρωες της εποχής μας είναι αυτοί που κρατούν μαζί με τους υγειονομικούς όρθια την Ελλάδα. Θέλω να τους συγχαρώ για την συνεισφορά τους στην κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας πως αυτές τις μέρες όσο εφαρμόζονται οι οδηγίες των ειδικών, τόσο εμείς θα είμαστε συμμορφωμένοι.

Για το αν υπάρχουν κρούσματα στην ελληνική αστυνομία, ο υπουργός τόνισε πως αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα είχε ανακοινωθεί

«Λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για τους αστυνομικούς. Η υγεία των αστυνομικών είναι θεμελιώδες ζήτημα» σχολίασε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ούτε βήχας ούτε πυρετός - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοούμε

Σχετικές ειδήσεις