ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες βολές Βάσως κατά Γ. Παπανδρέου

Νέες βολές Βάσως κατά Γ. Παπανδρέου

Δριμεία κριτική κατά της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και του Γ. Παπανδρέου άσκησε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την κ. Παπανδρέου, η μάχη για το ΠΑΣΟΚ χάθηκε ήδη από την προεκλογική περίοδο, όταν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γνώριζε τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία και ότι η Κομισιόν μας περίμενε στη γωνία, αλλά ήθελε να κρύψει την πραγματικότητα.

«Αν γίνουν οι εκλογές τον Απρίλιο, θα παραδώσουμε μια Ελλάδα καθημαγμένη», τόνισε η κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν μεν αλλαγές, αλλά και αποτυχίες, που πήγαν τη χώρα πίσω. «Χωρίς σχέδιο και πυξίδα, αρχίσαμε τους πειραματισμούς με ερασιτεχνικό τρόπο», κατήγγειλε, προσθέτοντας ότι η αλαζονεία του ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη ΝΔ».

Επίσης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις κρίσιμες ψηφοφορίες, όταν οι βουλευτές του κόμματος κλήθηκαν να επικυρώσουν σκληρά μέτρα. «Θα φέρουμε πάντοτε το βάρος εκείνης της ψήφου. Και το βάρος είναι ασήκωτο. Αλλά όταν φτάσαμε εκεί, δεν υπήρχε πλέον καμία εναλλακτική, καμία άλλη επιλογή. Ή θα ψηφίζαμε ναι και θα αποφεύγαμε την άτακτη χρεοκοπία ή θα σώζαμε την ψυχή μας αλλά θα ρήμαζε η χώρα. Σώσαμε τη χώρα κάμποσες φορές», σημείωσε με νόημα.

«Γιώργο, κάνε αυτοκριτική»

Παράλληλα, η Βάσω Παπανδρέου κατήγγειλε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, μια ομάδα στελεχών λάμβανε αποφάσεις τις οποίες οι βουλευτές στήριζαν «με το πιστόλι στον κρόταφο».

«Σέβομαι απόλυτα τον Γ. Παπανδρέου. Αλλά θα πρέπει να επιχειρήσει σκληρή αυτοκριτική για τις μεθόδους διακυβέρνησης που επέλεξε, τις πολιτικές, την κάλυψη που έδινε σε μη εκλεγέντες συνεργάτες του, που έκαναν προπαγάνδα την οποία πληρώνει το ΠΑΣΟΚ και η χώρα. Θα πρέπει να κάνει αυτοκριτική για τα τραγελαφικά του Ιουνίου, όταν παραιτήθηκε στο Σαμαρά, όταν εξήγγειλε δημοψήφισμα, όταν χειρίστηκε όπως χειρίστηκε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης», τόνισε.

Για το επόμενο διάστημα, η κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαβεί την έρημο. «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και υποψήφιοι. Αλλά θα πρέπει να ξαναφτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ από την αρχή», ανέφερε.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η αλλαγή ηγεσίας είναι ένα μόνο βήμα, το οποίο θα έπρεπε να γίνει χθες. Η ίδια τάχθηκε υπέρ των άμεσων διαδικασιών, προειδοποιώντας ότι αν δεν γίνουν οι μεγάλες ανατροπές, «θα είμαστε όλοι μοιραίοι και άβουλοι στην πορεία παρακμής και διάλυσης του ΠΑΣΟΚ».