ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: «Με διασφάλιση της δημόσιας υγείας οι μετακινήσεις ευάλωτων από τα νησιά»

Μηταράκης: «Με διασφάλιση της δημόσιας υγείας οι μετακινήσεις ευάλωτων από τα νησιά»

Σε δήλωσή του εξερχόμενος από τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας για τις προσφυγικές δομές, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισήμανε ότι «επιβεβαιώσαμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση».

Επίσης, όπως τόνισε, στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα των ευάλωτων πληθυσμών που βρίσκονται στις δομές των νησιών. Εξήγησε ότι «επιβεβαιώσαμε το πρωτόκολλο και το σχέδιο για την προστασία αυτών των πληθυσμών και για τις μετακινήσεις που πρέπει να γίνουν κάποιων ευάλωτων ομάδων» και προσέθεσε ότι «αυτές οι μετακινήσεις θα γίνουν με ένα τρόπο που θα διασφαλιστεί και η υγεία αυτών και γενικότερα η δημόσια υγεία».

Μεταφορά 2.000 προσφύγων στην ενδοχώρα εντός του μήνα

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα, ο κ. Μηταράκης 2.000 πρόσφυγες αναμένεται να τοποθετηθούν σε ξενοδοχεία που θα είναι διάσπαρτα και απομονωμένα από τον υπόλοιπο κόσμο, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος.

«Έχουν γίνει έλεγχοι στις δομές στα νησιά και δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε πως η τελευταία μεταφορά από τα νησιά προς το ξενοδοχείο στο Κρανίδι έγινε πριν από 14 μέρες.

Φυσικά, οι δομές στις οποίες θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες αναμένεται να τεθούν υγειονομικό περιορισμό, ενώ πρόκειται για δομές που βρίσκονται σε ολόκληρη την επικράτεια, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της υπερυγκέντρωσης.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα - Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό - Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν - Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ξαφνικά η σύζυγος Έλληνα δημοσιογράφου - Ξεψύχησε στην αγκαλιά του