ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr: «Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού»

Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr: «Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού»

Την στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, εξέφρασε με δήλωσή του στο Newsbomb.gr  ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με γάντια, μάσκες και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξή τους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού», δήλωσε στο Newsbomb.gr ο ΓΓ του KKE. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση νόμου. Καλούμε όλα τα κόμματα να την ψηφίσουν», πρόσθεσε.

Δείτε αναλυτικά την δήλωση του κ. Κουτσούμπα στο Newsbomb.gr:

Οι εργαζόμενοι στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική και κάθε μορφής τέχνης που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού είναι χιλιάδες και οι καλλιτεχνικές επιχειρήσεις ήταν από τις πρώτες που έκλεισαν μετά την εκδήλωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (07/05) περίπου 2.000 άτομα, κρατώντας πανό και σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξή τους.

Οι διαδηλωτές φορούν μάσκες προστασίας και κρατούν απόσταση μεταξύ τους, στο οδόστρωμα υπάρχουν σημάδια για να υποδεικνύουν τις αποστάσεις ασφαλείας, ενώ υπάρχουν και καλλιτεχνικά δρώμενα που πλαισιώνουν τη διαμαρτυρία.

Ανάμεσα τους συγκεντρωμένους ήταν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Κιμούλης, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Μιθριδάτης και πολλοί άλλοι.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού αναφέρουν: «Η πανδημία χτύπησε το χώρο της Τέχνης και του πολιτισμού αρκετά πριν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού, που επέβαλλε η Κυβέρνηση. Από την πρώτη στιγμή καλλιτέχνες και εργαζόμενοι του χώρου συμβάλαμε με την Τέχνη μας και με όλες μας τις δυνάμεις, για να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας. Μείναμε σπίτι, αλλά ΔΕ μείναμε σιωπηλοί!».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεταδίδεται τελικά μέσω των τροφίμων; Τι απαντούν οι επιστήμονες

Σχετικές ειδήσεις