ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στη Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη - Καφαντάρη για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Χαμός στη Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη - Καφαντάρη για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και αντιπαράθεση με την βουλευτή του Χαρά Καφαντάρη είχε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την ανακοίνωση του Νίκου Παππά για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για ανακοίνωση για «γέλια» που εξέθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε εάν η αξιωματική αντιπολίτευση γνωρίζει τι είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Είστε άσχετοι, δεν μπορώ να πιστέψω ότι έγραψε αυτή την ανακοίνωση ο κ. Παππάς… Εξέθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι για γέλια η ανακοίνωση του κ. Παππά», είπε και επέκρινε την κ. Καφαντάρη που την επανέλαβε.

«Αν δεν έχετε καταλάβει τι είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή έχουμε φοβερό πρόβλημα. Τον Μάιο δίνουμε 1 δισ ευρώ και τον Ιούνιο θα δώσουμε άλλο 1 δισ», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι 91.000 από τις 110.000 που έκαναν αίτηση θα πάρουν τα χρήματα αυτά.

«Στο υπουργείο οικονομικών υπάρχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα λέγεται “My Business Support στην οποία φαίνεται πόσες επιχειρήσεις εγκρίνονται. Την ώρα που έβγαλε ανακοίνωση ο κ. Παππάς είχαν πάρει τα χρήματα 8.600 επιχειρήσεις, μια ώρα μετά είχαν γίνει 22.400, σήμερα αν πατήσετε στο κινητό σας, θα έχουν πάει 35.000 και μέχρι το βράδυ θα έχουν πάει 60.000, είστε παντελώς άσχετοι… Απλά πρέπει να ξέρετε πως δουλεύει το Διαδίκτυο, δεν έχετε καταλάβει τι είναι το google search, αν δεν το ξέρετε 4 χρόνια που κυβερνήσατε, πάλι καλά που είναι όρθιο το κτίριο της Βουλής», είπε.

Διευκρίνισε ότι μια επιχείρηση με τέσσερις εργαζόμενους δεν θα πάρει 933 ευρώ, όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του ο Νίκος Παππάς, αλλά 4.000 ευρώ.

«Το ότι είμαστε σήμερα εδώ οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ και το μαξιλάρι που σας αφήσαμε», αντέτεινε σε εξίσου υψηλούς τόνους η Χαρά Καφαντάρη, η οποία τόνισε πως παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση «δεν έχει πέσει χρήμα στην αγορά».

«Θα συμφωνήσω ότι είμαστε εδώ λόγω του ΣΥΡΙΖΑ, το ότι εγώ είμαι υπουργός το οφείλω στον ΣΥΡΙΖΑ που είχε κάνει τόσο τοξική την πολιτική ζωή και αν δεν είχε καταστρέψει την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2015», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και για τη χθεσινή ανακοίνωση κατά του Γιάννη Στουρνάρα.

«Ήταν γλαφυρή έως χιουμοριστική η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γιάννη Στουρνάρα που αποδείχθηκε ένας από τους πιο σοβαρούς πυλώνες της χώρας, αλλά είναι λογικό να τον μισείτε, σας εμπόδισε να φάτε τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής και να κάνετε σάλτο στο Νομισματοκοπείο και αυτό δεν του το συγχωρείτε. Στείλατε έλεγχο στην γυναίκα του και παραλίγο να το κλείσετε στη φυλακή με ψεύτικες κατηγορίες για την Novartis. Δεν πειράζει θα σας περάσει», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Cnn.gr