ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση βιτριόλι: Νέα στοιχεία - Το ταξίδι στην Ισπανία και ο οδηγός αγώνων

Επίθεση βιτριόλι: Νέα στοιχεία - Το ταξίδι στην Ισπανία και ο οδηγός αγώνων

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Οι Αρχές επικεντρώνουν την προσοχή τους στα social media της Ιωάννας - Συγκεκριμένα πρόσωπα εξετάζουν οι αστυνομικοί στην υπόθεση 

Στα social media της 34χρονης «στρέφουν» την προσοχή τους οι Αρχές, κάνοντας φύλλο και φτερό φωτογραφίες, βίντεο και συνομιλίες της άτυχης γυναίκας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της μαυροφορεμένης γυναίκας, που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη είναι σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί «σκανάρουν» τα social media της Ιωάννας, προκειμένου να εντοπίσουν πρόσωπα και καταστάσεις, τα οποία ίσως τους οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται φωτογραφίες και βίντεο από τα ταξίδια της, αλλά και τα πρόσωπα που την συντρόφευαν σε αυτά, τα οποία ενδέχεται να «ρίξουν» φως στο αποτρόπαιο έγκλημα που έλαβε χώρα στην Καλλιθέα.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας, βρίσκεται ένα από τα ταξίδια που πραγματοποίησε η Ιωάννα, λίγες ημέρες πριν την έλευση του νέου χρόνου στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πόλη Καρταχένα της επαρχίας Μούρθια, όπου βρίσκεται μια από της πιο διάσημες στον κόσμο πίστες αγώνων αυτοκινήτων “Circuito de Velocidad de Cartagena”. Από το ταξίδι αυτό η Ιωάννα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους, μια σειρά από φωτογραφίες, στις οποίες ποζάρει είτε δίπλα σε αγωνιστικά αυτοκίνητα είτε στους χώρους της πίστας.

Στο ταξίδι αυτό η 34χρονη δεν ήταν μόνη της, καθώς σε μια από τις δοκιμές, ένας έμπειρος οδηγός, την είχε ως συνοδηγό στο πλευρό του. Η 34χρονη είχε καταγράψει σε βίντεο την εμπειρία της, καθώς οι ταχύτητες που αναπτύσσονται κατά την διάρκεια της οδήγησης είναι εντυπωσιακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο οδηγός φέρεται να είναι ένας από τους δυο άνδρες, που θα κληθούν από τις Αρχές προκειμένου να καταθέσουν αν γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση.

Η 34χρονη δεν αναγνώρισε την μαυροντυμένη - Νέα ντοκουμέντα

Η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές «δεν έχει αναγνωρίσει έως αυτή την ώρα κάποιο πρόσωπο. Πιστεύουμε, όμως, ότι όσο περνούν οι ημέρες και βελτιώνεται σιγά – σιγά η κατάστασή της θα μπορέσει να θυμηθεί κάτι παραπάνω και να μας δώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό της δράστιδας».

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας επισκέφθηκαν, για ακόμη μια φορά, την Πέμπτη, την 34χρονη, στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, αλλά παρέμειναν μόνο για δύο - τρία λεπτά στον χώρο, καθώς η νεαρή γυναίκα δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Έτσι, αποχώρησαν χωρίς να προκύψει κάτι νεότερο, που θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόοδο των ερευνών.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα των σαρώσεων των επικοινωνιών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ενώ συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα του φιλικού, επαγγελματικού, αλλά και του συγγενικού κύκλου της.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ίδιες πηγές της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διασταυρώσουν κάποιες νέες πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους.

Νέα στοιχεία της έρευνας που «κυκλώνουν» τη δράστιδα

Την ίδια ώρα, σημαντική πρόοδο για τον εντοπισμό της γυναίκας που κρύβεται πίσω από την επίθεση κατά της 34χρονης Ιωάννας φαίνεται πως έχουν κάνει οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έχουν καταγεγραμμένη την φωνή της δράστιδας. Από τη χροιά και την ανάλυση της φωνής διαπιστώνουν ότι είναι ηλικίας μεταξύ 25-35 χρόνων και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μιλά καλά ελληνικά. Από τις κινήσεις της διαπιστώνουν πως είχε κάνει αρκετές προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να προβεί στην απάνθρωπη πράξη της.

Η καταγραφή της φωνής της έχει γίνει από την επικοινωνία της με εταιρεία ραδιοταξί με την οποία, όπως όλα δείχνουν, επικοινώνησε το πρωί της επίθεσης και λίγο πριν στήσει την ενέδρα της στο εσωτερικό του κτιρίου, από καρτοτηλέφωνο της Καλλιθέας, προκειμένου να την περιμένει σε συγκεκριμένο σημείο σχετικά κοντά από αυτό της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ταξί την μετέφερε στο Παγκράτι.

Οι αστυνομικοί από την κατάθεση του οδηγού, γνωρίζουν το ακριβές σημείο επιβίβασης αλλά και αυτό της αποβίβασης, όπως και το ακριβές δρομολόγιο που ακολούθησε το όχημα και χαρακτηριστικά της γυναίκας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η γυναίκα που έκανε την επίθεση δεν είχε μαζί της κινητό, καθώς από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν προκύπτει καμία ενεργή συσκευή στο σημείο που να σχετίζεται με κάποια από τις ύποπτες γυναίκες.

Στενεύει ο κλοιός για την μαυροντυμένη

Όπως τόνισε μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής (05/06), ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα του περιστατικού με μεθοδικότητα, καθώς θέλει να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιου λάθους που μπορεί να γίνει υπό την πίεση της δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεση.

«Η έρευνα έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις γύρω από το περιβάλλον της Ιωάννας» σημείωσε ο κ. Μαυροειδάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η επίθεση με το βιτριόλι ήταν πολύ καλά δουλεμένη από τη γυναίκα που την πραγματοποίησε.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η απόφαση για τη συγκεκριμένη επίθεση δεν πάρθηκε εν θερμώ» κατέληξε.

Οι αστυνομικοί κατέληξαν ότι η γυναίκα που έκανε την επίθεση δεν είχε μαζί της κινητό, καθώς από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν προκύπτει καμία ενεργή συσκευή στο σημείο που να σχετίζεται με κάποια από τις ύποπτες γυναίκες.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να λάβουν νέα κατάθεση από την άτυχη Ιωάννα, προκειμένου να μάθουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Στο Θριάσιο για νέα κατάθεση της 34χρονης οι αστυνομικοί

Στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η 34χρονη Ιωάννα βρέθηκαν αστυνομικοί προκειμένου να έχουν μια νέα επικοινωνία μαζί της, έχοντας πλέον νέα στοιχεία στα χέρια της.

Όπως μετέδωσε το Mega, σκοπός των αστυνομικών ήταν να βάλουν στην Ιωάννα να ακούσει το ηχητικό που έχουν στα χέρια τους, με την φωνή της γυναίκας που θεωρείται η δράστις της επίθεσης και παράλληλα να της δείξουν φωτογραφίες από βίντεο, καρέ - καρέ, τα οποία έχουν επεξεργαστεί.

Η δράστις δεν είχε κινητό πάνω της

Πρόκειται για τηλεφώνημα που έχει γίνει σε εταιρεία ταξί και σύμφωνα με το Star, στο δείγμα της φωνής θα γίνει συγκριτική ανάλυση με εν δυνάμει ύποπτες γυναίκες.

Το τηλεφώνημα έγινε σε εταιρεία ταξί και έχει καταγραφεί. Σύμφωνα με αποκάλυψη της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της καταγεγραμμένη την κλήση αυτή, προκειμένου να γίνει συγκριτική ανάλυση με εν δυνάμει ύποπτες γυναίκες.

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Καραϊβάζ, οι αστυνομικοί έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το σημείο παραλαβής και αποβίβασης της γυναίκας.

Σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα στην εταιρεία ταξί φέρεται να έγινε από καρτοτηλέφωνο. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή υπάρχουν κάμερες από εταιρείες, που μπορεί να έχουν καταγράψει καθαρά το πρόσωπο της γυναίκας.

Βάσει της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται πως η δράστις πήγε στο σημείο της επίθεσης χωρίς κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να μην καταγραφεί το στίγμα της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μικρή Μαντλίν: Το σπίτι που μαρτύρησε - Εδώ έμενε ο Γερμανός παιδεραστής