ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαριφόπουλος: Νέα μαθήματα στο gov.gr για τις online συναλλαγές των πολιτών

Ζαριφόπουλος: Νέα μαθήματα στο gov.gr για τις online συναλλαγές των πολιτών

Στόχος της κυβέρνησης να γίνει το ΚΕΠ το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών από το Δημόσιο, σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση επενδύει στην εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ΚΕΠ, τόσο με τη φυσική παρουσία, όσο και ψηφιακά, ενώ υπογράμμισε πως στόχος είναι η δημιουργία επιχειρηματικής γωνιάς μέσα στα ΚΕΠ όπου θα εξυπηρετούντια επιχειρήσεις.

Παράλληλα, το αρμόδιο υπουργείο έχει δημιουργήσει διαδικτυακά μαθήματα προκειμένου να μάθουν οι πολίτες να χειρίζονται το gov.gr για μια σειρά υπηρεσιών, όπως οι υπεύθυνες δηλώσεις και η άυλη συνταγογράφηση.

Ο κ. Ζαριφόπουλος αναφέρθηκε και στην κατάργηση του fax στο Δημόσιο, καθώς σημείωσε πως η λειτουργία του κρίθηκε μη αναγκαία.

«Στόχος μας δεν είναι να ψηφιοποιήσουμε τη γραφειοκρατία του Δημοσίου, αλλά να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών» υπογράμμισε.

Τέλος, ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μίλησε και για τα νέα κίνητρα που θα παρέχει η κυβέρνηση στον τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών, προκειμένου να αυξηθούν οι διεθνείς παραγωγές στη χώρα μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Η δράστις είχε αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα

Ρoή Ειδήσεων