ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Αλαβάνος: «Εδώ και τώρα συνολική παύση πληρωμών»

Α. Αλαβάνος: «Εδώ και τώρα συνολική παύση πληρωμών»

Υπέρ της πλήρους παύσης πληρωμών και υιοθέτησης εθνικού νομίσματος τάχθηκε ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αλέκος Αλαβάνος.

«Η μόνη λύση είναι εδώ και τώρα συνολική παύση πληρωμών. Ο ελληνικός λαός δεν αναγνωρίζει τα δάνεια, δεν αναγνωρίζει ξένους κηδεμόνες, η προώθηση μας σε ένα εθνικό νόμισμα το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να ξανακινηθεί μια οικονομία η οποία σήμερα πεθαίνει», τόνισε ο κ. Αλαβάνος, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσε η «Αριστερή Ανασύνθεση».

Επίσης, ο πρώην επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κοινού εκλογικού μετώπου της Αριστεράς στις προσεχείς εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος δεν θα λάβει μέρος σε αυτές.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι πολίτες στρέφονται στην Αριστερά, η οποία όμως αντιμετωπίζει μια διαίρεση, που δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών.

«Θα είναι υποτιμητικό για την Αριστερά να συμμετάσχει σε εκλογές καλλιστείων, ποιο από τα δικά της σχήματα θα πάρει περισσότερους ψηφοφόρους, σε μια Βουλή που θα ελέγχει τελικά πάλι ο δικομματισμός», ανέφερε ο κ. Αλαβάνος.