ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για ανασχηματισμό: «Στα γενέθλια σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα»

Πέτσας για ανασχηματισμό: «Στα γενέθλια σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα»

Αινιγματικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με το ενδεχόμενο να γίνει ανασχηματισμός στις 7 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (04/07), ο κ. Πέτσας διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να προχωρά σε αιφνιδιαστικό ανασχηματισμό.

«Στα γενέθλια σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου, που συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού. Η κυβέρνηση προχωρά το έργο της», συμπλήρωσε, αναφερόμενος ωστόσο μόνο στη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς είναι δεδομένο ότι θα γίνει σύντομα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε.

Για τη λίστα με τα χρήματα στα ΜΜΕ

«Είναι θέμα λίγων ημερών να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα μέσα και τα ποσά με πλήρη διαφάνεια. Ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, έχουν αποσταλεί τα στοιχεία στο υπ. Οικονομικών, έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές. Όταν μου πουν από το ΥΠΟΙΚ θα τη δώσω στη δημοσιότητα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι «η καμπάνια έσωσε ζωές». Ως προς τις επικρίσεις ότι δόθηκαν λεφτά ακόμη και σε υπό κατασκευή sites, διευκρίνισε: «Η καμπάνια προχώρησε μέσω από έναν ανάδοχο ο οποίος είχε την δυνατότητα και την τεχνογνωσία να το κάνει αυτό, έχοντας στο μυαλό του και στη σύμβαση ανάθεσης, συγκεκριμένα κριτήρια. Ήταν 1.232 μέσα που συμμετείχαν στην καμπάνια αυτή σε όλη την Ελλάδα από όλες τις κατηγορίες των Μέσων, επομένως ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα. Όταν θα βγουν τα στοιχεία, θα κρίνετε εσείς και όπως με ρωτάτε αν υπήρχαν αστοχίες να ρωτήσετε εκείνους που δημοσιοποιούσαν αυθαίρετα στοιχεία και ποσά τι θα έχουν να πουν».

Όταν του επισημάνθηκε ότι υπάρχουν αντιδράσεις και μεταξύ του δημοσιογραφικού κόσμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτό είναι ένα κατάντημα μεταξύ δημοσιογράφων, να θεωρούν τη διαφήμιση χρηματισμό. Η διαφήμιση είναι άλλο πράγμα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

534 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές - Οι ημερομηνίες μέχρι τον Οκτώβριο