ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Ανοίγουν από τις 15 Ιουλίου τα «σύνορα» της Ελλάδας με την Βρετανία

Κορονοϊός: Ανοίγουν από τις 15 Ιουλίου τα «σύνορα» της Ελλάδας με την Βρετανία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (06/07) το άνοιγμα των συνόρων για τη Βρετανία από τις 15 Ιουλίου.

Ωστόσο, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, το ίδιο δεν θα συμβεί ακόμα για την Σουηδία. «Το παρακολουθούμε το θέμα με τη Σουηδία», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει, σήμερα κιόλας να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, τα όσα γίνονταν στο "μαγαζί", όπως ο έλεγε ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων αδιανόητων σε μια δημοκρατία πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες», σημείωσε.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν το σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας».

Διερωτήθηκε δε: «Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για τις εικονικές συμβάσεις; Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια; Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ;».

«Η σιωπή του κ. Τσίπρα απέναντι στις αποκαλύψεις διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στις συνειδήσεις των πολιτών», πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα:

«Η Ελλάδα παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας»

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με αναφορά σε σχετική δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, «έναν χρόνο από τότε, η Ελλάδα έχει μία εντελώς διαφορετική αναβαθμισμένη εικόνα στον κόσμο. Το όνομα της χώρας δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης αλλά χρησιμοποιείται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης μίας τεράστιας πρόκλησης, όπως είναι η πανδημία. Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι αυτή της μιζέριας και των τριτοκοσμικών αναζητήσεων αλλά μίας χώρας που ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και τον κόσμο κατάματα».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στα λόγια του πρωθυπουργού, υπογράμμισε πως «παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές, κατορθώσαμε πολλά. Σπάνια έχουν γίνει τόσο πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα».

Για τις παρεμβάσεις στην οικονομία

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας «στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας και να κρατήσουμε στην θέση του τον παραγωγικό ιστό. Στην προσπάθεια αυτή οι παρεμβάσεις μας είναι δυναμικές και όχι στατικές. Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις και, προχωρούμε σε βελτιώσεις, επεκτάσεις ή διευρύνσεις των μέτρων που πήραμε. Βλέπουμε τι γίνεται στην πραγματική οικονομία, ακούμε την κοινωνία και προσαρμόζουμε ανάλογα τις παρεμβάσεις μας».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα δέσμη μέτρων ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ που στοχεύει στην περαιτέρω στήριξη του κόσμου της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας.

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

  • η μείωση μέχρι και κατάργηση της προκαταβολής φόρου, - - ο τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής,
  • η άρση γραφειοκρατικών εμποδίων και η ενίσχυση του Προγράμματος «Συν-Εργασία».
  • η επιδότηση εργοδοτικών εισφορών, για το τρίμηνο Ιούλιος -Αύγουστος-Σεπτέμβριος, των εποχικών επιχειρήσεων, και
  • η επέκταση και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο της δυνατότητας αναστολής εργασίας σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Παντζόπουλος: Ποιος είναι ο σύζυγος της Μενεγάκη με την τεράστια περιουσία