ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Ανησυχία για τον κορονοϊό

Νέα δημοσκόπηση: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Ανησυχία για τον κορονοϊό
Intime News

Διατηρεί το ισχυρό προβάδισμα η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ - Ανησυχία για τον κορονοϊό και τα ελληνοτουρκικά

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.305 ατόμων. Ο χρόνος που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση ήταν στο διάστημα 6-8 Ιουλίου 2020.

Έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μετά την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα. Στην ερώτηση για το πόσο απασχολεί ο κορονοϊός τον κόσμο μετά το άνοιγμα των συνόρων το 34% λέει πολύ, το 30% αρκετά, το 18% μέτρια, το 6% λίγο και το 5% ελάχιστα.

Για τα ελληνοτουρκικά θέματα και για τη στάση της Τουρκίας η κοινή γνώμη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση δείχνει πως το 40% ανησυχεί πολύ, το 30% αρκετά, το 13% μέτρια, το 6% λίγο και 6% ελάχιστα έως καθόλου.

Θετική είναι η αξιολόγηση της κυβέρνησης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα το 31% λέει καλύτερα απ’ ότι περίμενα, 23% καλά όπως περίμενα, 22% άσχημα όπως περίμενα και 17% χειρότερα από ότι περίμενα και 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το 5% λέει καλύτερα από ότι περίμενα, 18% καλά όπως περίμενα, 34% άσχημα όπως περίμενα και 35% χειρότερα όπως περίμενα.

Παράλληλα, θετική είναι η αξιολόγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse το 38% δηλώνει καλύτερα από όσο περίμενα, το 20% καλά όπως περίμενα, 20% άσχημα όπως περίμενα, 16% χειρότερα από όσο περίμενα.

Για τις πορείες και για τις «καταγγελίες Καλογρίτσα»

Για το αν χρειάζεται να τεθούν πρόσθετοι κανόνες στον τρόπο που γίνονται πορείες και διαδηλώσεις το 37% απαντά σίγουρα ναι, το 19% μάλλον ναι, το 11% μάλλον όχι, το 22% σίγουρα όχι.

Στη ερώτηση για το πόσο επηρεάζει την αξιωματική αντιπολίτευση οι πρόσφατες «καταγγελίες Καλογρίτσα» το 26% των ερωτηθέντων απαντά πολύ, το 14% αρκετά, το 9% μέτρια, το 7% λίγο και το 23% ελάχιστα έως καθόλου.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48%, με 24% ο Αλέξης Τσίπρας και κανένας από τους δύο λέει το 23%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 43%, ΣΥΡΙΖΑ με 24%, το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Δείτε σε ποιο κανάλι «κλείνει» η Ελένη Μενεγάκη