ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Νικολόπουλου σε Τρόικα και Κουτρουμάνη

Μήνυμα Νικολόπουλου σε Τρόικα και Κουτρουμάνη

«Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των ελλειμμάτων της Επικουρικής Ασφάλισης, ώστε να αποτραπούν οριζόντιες για άλλη μια φορά μειώσεις των συντάξεων», η ξεκάθαρη δήλωση-μήνυμα, του αρμοδίου Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, με αφορμή τη εν εξελίξει συζήτηση.

Το «γαλάζιο» στέλεχος σημειώνει πως στις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες επιβάλλεται η στήριξη των εισοδημάτων των συνταξιούχων και η περαιτέρω περικοπή τους και τονίζει πως πρέπει να συγκρατηθεί η εσωτερική ζήτηση και να διαφυλαχθεί η Κοινωνική Συνοχή.

Σε αυτή τη λογική υπενθυμίζει τις προτάσεις της ΝΔ, τις οποίες όπως λέει απέρριψε ο κος Κουτρουμάνης, και οι οποίες είναι:

• Αξιοποίηση μέρους των κεφαλαίων του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), που έχουν συσσωρευτεί με τα ποσά τα οποία αποδίδονται από την είσπραξη του ΦΠΑ (4% αυτού), σύμφωνα με το Νόμο Πετραλιά (Ν. 3655/2008).

• Αξιοποίηση ποσοστού των εσόδων από τα κρατικά λαχεία.

• Αξιοποίηση μέρους των εσόδων από τυχερά παιχνίδια.

Το μήνυμα Νικολόπουλου στοχεύει τον Υπουργό Εργασίας, εμμέσως όμως μοιάζει να απευθύνεται και στους εκπροσώπους της τριμερούς, των οποίων οι απαιτήσεις παραμένουν επίμονες.