ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: «Πονοκέφαλος» για Μητσοτάκη τα δεκάδες κρούσματα - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη και...όλα ανοιχτά

Κορονοϊός: «Πονοκέφαλος» για Μητσοτάκη τα δεκάδες κρούσματα - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη και...όλα ανοιχτά

Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων – Αξιολόγηση των δεδομένων και όλα ανοιχτά για νέα μέτρα - Σκέψεις ακόμα και για έκτακτο διάγγελμα του πρωθυπουργού

Την έντονη ανησυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προκαλέσει η καθημερινή και κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, με τους ειδικούς να κάνουν πλέον ανοιχτά λόγο για δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση ήδη αυστηροποίησε το πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης. Από σήμερα, Δευτέρα η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική ουσιαστικά σε όλους τους κλειστούς χώρους ενώ τίθενται σε ισχύ νέα μέτρα σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, γάμους, βαφτίσια. Παράλληλα, εντείνονται οι έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα για την τήρηση των κανονισμών.

Είναι προφανές πως η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει, μιας και τα κρούσματα είναι δεκάδες καθημερινά και οι πολίτες δείχνουν να μην πειθαρχούν όπως την Άνοιξη στις συστάσεις των ειδικών. Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τις υγειονομικές Αρχές που φοβούνται πως αν δεν συμμορφωθεί ο κόσμος, τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ακόμα και για τοπικά lockdown ή ακόμα και για επαναφορά του SMS εξόδου στο 13033.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται καθημερινά και λεπτομερώς για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορονοϊό, ωστόσο, φαίνεται πως τα 185 νέα κρούσματα αυτό το Σαββατοκύριακο προκάλεσαν την έντονη ανησυχία του.

Ο πρωθυπουργός θα αξιολογήσει την διαμορφωθείσα κατάσταση το πρωί της Δευτέρας, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

«Κανένας εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρξει», τονίζουν κυβερνητικές πηγές αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να μιλήσει απευθείας στο λαό μέσω έκτακτου διαγγέλματος, με στόχο να αφυπνιστεί η κοινή γνώμη στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και να αποφεύγονται οι συνωστισμοί, οι οποίοι θεωρούνται ο βασικός παράγοντας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ωστόσο, ένα νέο γενικευμένο lockdown είναι εκτός συζήτησης, λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία. .

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει καθημερινή αξιολόγηση των δεδομένων, ώστε να λαμβάνονται άμεσες αποφάσεις αναλόγως των καταστάσεων και των εξελίξεων.

Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, για όλο τον Αύγουστο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αλλάζουν όλα στη διασκέδαση -Τι ισχύει από αύριο σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια