ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για οριστικές αποφάσεις

Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για οριστικές αποφάσεις

Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών θα συζητήσει ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος με τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στη νέα σύσκεψη που αναμένεται να συγκαλέσει εντός της εβδομάδας.

Οι κύριοι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης, βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Λουκά Παπαδήμο, στη νέα τους συνάντηση στο Μαξίμου όμως θα συζητήσουν αναλυτικά για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και την πορεία της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι ξεπεράστηκε ο σκόπελος της επιτροπείας των δημοσιονομικών της χώρας, η ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που πιέζεται να επιβάλει, όπως οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κάτι που θα συζητήσουν αναλυτικά στη συνάντησή τους.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν διορία πέντε ημερών στον Λουκά Παπαδήμο και την τρόικα να δώσουν τα χέρια, αλλιώς θα προχωρήσουν σε... εναλλακτικό σχέδιο λύσης.

Η Αθήνα πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις .

Η κατάργηση του 13ου-14ου μισθού όπως και του κατώτατου μισθού ήταν και για την τρόικα και για τους πολιτικούς αρχηγούς «κόκκινη γραμμή», αλλά ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός εξασφάλισε το «πράσινο φως» για τη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος θα επιστρέψει σήμερα το βράδυ στην Αθήνα για να δρομολογήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων, με δεδομένο ότι οι δανειστές ζητούν ενυπόγραφες δεσμεύσεις από την Ελλάδα.