ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Πάιατ: Εκ νέου στήριξη της Ελλάδας από τις ΗΠΑ

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Πάιατ: Εκ νέου στήριξη της Ελλάδας από τις ΗΠΑ
Twitter

Με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενόψει της συνάντησης Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

O πρέσβης των ΗΠΑ μετέβη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το μεσημέρι της Παρασκευής (14/08), όπου και συναντήθηκε με τον κ. Παναγιωτόπουλο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αισθάνομαι ευγνώμων για τη συνάντηση με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, εν αναμονή της συνάντησης του Μάικ Πομπέο με την Νίκο Δένδια. Επαναβεβαιώθηκε η αμερικανική στήριξη της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο και συζητήσαμε πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση της αμυντικής μας συνεργασίας και την οικοδόμηση της Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας (MDCA), μειώνοντας παράλληλα τις περιφερειακές εντάσεις», δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, o κ. Πάιατ.

Η διπλωματική αντίδραση της Αθήνας έναντι των τουρκικών ενεργειών κορυφώνεται σήμερα, με τη συνάντηση Δένδια - Πομπέο και την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα, έστειλε για δεύτερη φορά το Oruc Reis για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, αυξάνοντας την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα - Κλειστά και στην Αττική εστιατόρια και μπαρ από τα μεσάνυχτα