ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: «Να μας ευγνωμονούν που σώσαμε την χώρα»!

Γ. Παπανδρέου: «Να μας ευγνωμονούν που σώσαμε την χώρα»!

Σε υψηλούς τόνους και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής κινήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Προλογίζοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Εξαρχος, είπε ότι οι βουλευτές πρέπει να πουν "οχι" σε μέτρα που θα βαθαίνουν την ύφεση και θα αυξήσουν την ανεργία, ενώ απέρριψε κάθε σκέψη περί επιτροπείας γιατί, όπως είπε, προσβάλλει την εθνική αξιοπρέπεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ανεβαίνοντας στο βήμα ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας πως αυτή η συνεδρίαση και οι αποφάσεις που θα πάρει η Βουλή τις επόμενες ημέρες είναι καθοριστικής και ιστορικής σημασίας.

"Καθοριστικής για το εάν θα ξεπεράσουμε τον κάβο και θα μπούμε σε ένα συντεταγμένο δρόμο όσο δύσκολος κι αν είναι αλλά ασφαλής, ή θα βολοδέρνουμε με τους φόβους και τη στάση των σπεκουλαδόρων των αγορών" είπε χαρακτηριστικά.

Ο τέως πρωθυπουργός προανήγγειλε αίτημα από το ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

Σφοδρή επίθεση στην ΝΔ

Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα πέτυχε το ΠΑΣΟΚ στον τομέα της διαφάνειας και της διαφθοράς και εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

Υπερασπίστηκε έντονα την τακτική των δύο προηγούμενων ετών, αναφέροντας: «Διαπραγματευτήκαμε σκληρά. Ποιο ήταν το συμφέρον του συνταξιούχου και του εργαζόμενου; Να χάσει κάτι ή να τα χάσει όλα»;

«Εμείς προλάβαμε να μην υπάρξει η καταστροφή» που υποστήριξε ότι έμεινε στις θεωρίες. Ζήτησε δε από τους βουλευτές του να είναι περήφανοι για το βάρος που σήκωσαν. «Αν κοιτούσαμε το πολιτικό μας μέλλον θα χρεοκοπούσαμε και θα τα φορτώναμε στη ΝΔ» είπε και ζήτησε από τα στελέχη της να ευγνωμονούν το ΠΑΣΟΚ.

«Μαζί με τη χώρα, σώσαμε και τη ΝΔ από τον πολιτικό αφανισμό, δε θα τους επιτρέψουμε να αφανίσουν τη δημοκρατική παράταξη» συνέχισε.

Ακόμη υπερασπίστηκε τις επιλογές του να ταξιδέψει στην Κόστα Ρίκα και το Ισραήλ. θεωρώ προσωπική μου τιμή το ότι ηγούμαι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς» είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε σε μέσα ενημέρωση για «ισοπεδωτική και εύκολη κριτική». «Προεδρεύω σε διεθνείς διαδικασίες και προβάλλω της ελληνικές θέσεις» υπογράμμισε με έμφαση.

Ενοχλημένος από την κριτική στο πρόσωπο του

«Έλεος με την εύκολη απαξίωση των πάντων» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας έτσι την ενόχλησή του για την κριτική που δέχεται.

«Εγώ έχω καθήκον να δουλεύω για την Ελλάδα των ονείρων μας». «Εγώ δεσμεύομαι να συνεχίζω ανά την υφήλιο να προβάλλω την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών με κοινές μετοχές

Η διαδικασία της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών πρέπει να γίνει με κοινές και όχι προνομιούχες μετοχές υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κ.Ο. του ΠAΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Η πρόταση συτή ουσιασικά σημαίνει την κρατικοποίηση των τραπεζών.

Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα με εκτίμηση του πολιτικού συμβουλίου. Ξεκαθάρισε όμως ότι μέχρι να εκλεγεί ο νέος αρχηγός θα συνεχίσει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του.

Διαβάστε ακόμη: Χωρίς ντροπή ο Παπανδρέου ψέλλισε το κύκνειο άσμα του