ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης για θετικό κρούσμα στη Μόρια: Αναγκαία η δημιουργία κλειστών δομών

Μηταράκης για θετικό κρούσμα στη Μόρια: Αναγκαία η δημιουργία κλειστών δομών

Σε καραντίνα έχει τεθεί, σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη το ΚΥΤ στη Μόρια της Μυτιλήνης έπειτα από το πρώτο κρούσμα κορονοιού που καταγράφηκε στην δομή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, πρόκειται για 40χρονο Σομαλό o oποίος είχε αναγνωριστεί ως πρόσφυγας. Ο ασθενής, όπως μεταδίδει το stonisi.gr, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη για νοσηλεία λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για τον πρώτο κάτοικο του καταυλισμού που διαπιστώνεται ότι ασθενεί.

O 40χρονος, όπως έγινε γνωστό, ήταν αναγνωρισμένος πρόσφυγας από τις αρχές του 2020 και είχε φύγει από τη Μυτιλήνη για την Αθήνα στα μέσα Αυγούστου. Εκεί όμως διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να ζήσει και έτσι επέστρεψε στο νησί.

Όπως έγινε γνωστό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ εισήχθη για νοσηλεία λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ιχνηλατούνται οι επαφές του στον καταυλισμό καθώς και το πότε επέστρεψε στη Μυτιλήνη για να φανεί αν έφερε τη νόσο από την Αθήνα στον καταυλισμό ή νόσησε στον καταυλισμό της Μόριας.

«Το σημερινό περιστατικό καταδεικνύει την αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστών και ελεγχόμενων δομών» αναφέρει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με αφορμή την ανίχνευση κρούσματος της νόσου του κορονοϊού στο ΚΥΤ της Μόριας.


Όπως σημείωσε ο υπουργός, το κλείσιμο του ΚΥΤ της Μόριας είναι «μια σε εξέλιξη διαδικασία που θα ενισχύσει το αίσθημα -υγειονομικής και όχι μόνο- ασφάλειας, τόσο των διαμενόντων, όσο και των τοπικών κοινωνιών».

Και καταλήγει ο κ. Μηταράκης: «Από την πρώτη στιγμή, πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση των δομών φιλοξενίας. Αντιμετωπίζουμε τα θέματα δημόσιας υγείας σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Le Figarο για Ερντογάν: Όλο και περισσότερα λάθη κάνει ο «Σουλτάνος»