ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές προς Παπανδρέου: Φύγε τώρα!

Βουλευτές προς Παπανδρέου: Φύγε τώρα!

Αίσθηση προκάλεσε η στάση του Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου για ακόμη μια φορά ευλόγησε τα γένια του και περιέγραψε το πόσο υπέροχα διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και μεταμέλειας για τις καταστροφικές πολιτικές που ακολούθησε και έφερε τη χώρα στο πρόθυρα της χρεοκοπίας, επιτέθηκε κατά πάντων:

-Kατά των εσωκομματικών του αντιπάλων

-Kατά της Νέας Δημοκρατίας

-Kατά τραπεζών και επιχειρηματιών

-Kατά των ευρωπαίων εταίρων

Τελικά, το συμπέρασμα που εξήγαγαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν πως αυτός μόνος του έσωζε τη χώρα όσο ήταν πρωθυπουργός και όλοι οι άλλοι απλά του δημιουργούσαν εμπόδια.

Όπως ορισμένοι βουλευτές ανέφεραν χαρακτηριστικά σε «πηγαδάκια», στο περιθώριο των υπόλοιπων ομιλιών στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να μην έχει ή να μην θέλει να κατανοήσει πως οι δικές του πολιτικές οδήγησαν τη χώρα στο αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα και ότι η αποτυχημένη πολιτική Παπακωνσταντίνου οδηγούσε την ελληνική οικονομία συνεχώς εκτός στόχων.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει στις δημοσκοπήσεις και η μεγάλη δημοκρατική παράταξη κινδυνεύει με αφαίμαξη από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, για πρώτη φορά τις τελευταίες πολλές δεκαετίες.

Αυτά σκέφτηκαν πολλοί βουλευτές και έδειξαν στις ομιλίες τους την πόρτα της εξόδου στον υπό παραίτηση πρόεδρο.

Για παράδειγμα η κυρία Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Πέτρος Ευθυμίου έθεσαν το θέμα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν και η όψιμη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού στις απαιτήσεις της Τρόικας.

Ως γνωστόν, οι δανειστές μας προτείνουν τη λύση των προνομιούχων μετοχών στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρήκε ευκαιρία τώρα που δεν είναι πλέον πρωθυπουργός να απαιτήσει με δήθεν αποφασιστικότητα κοινές μετοχές.

Βουλευτές που κάποτε τον στήριζαν, μειδιούσαν με την απαίτησή του.

Έλεγαν πως κάθε φορά που αντιδρούσαν τους πίεζε να συμφωνήσουν σε μέτρα που δεν ήθελαν μέσω της Ρεγγίνας Βάρτζελη, του Χάρη Καστανίδη ή άλλων φίλων του.

Τώρα που στήνεται εξεταστική για τα πεπραγμένα του και έχει απαξιωθεί πλήρως από τους Έλληνες, υποστήριζαν οι ίδιοι άνθρωποι, αποφάσισε να σηκώσει τη σημαία της αντίστασης και να καταγγείλει… κάποια συμφέροντα που με κάποιο τρόπο κάποιες στιγμές των καταδιώκουν!

Διαβάστε ακόμη:

Γ. Παπανδρέου: «Να μας ευγνωμονούν που σώσαμε την χώρα»!

Ρoή Ειδήσεων