ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Κατσέλη: Πρώτα συζήτηση στη Βουλή, μετά συμφωνία με τους εταίρους

Λ. Κατσέλη: Πρώτα συζήτηση στη Βουλή, μετά συμφωνία με τους εταίρους

Να μην κλειστεί η συμφωνία με τους εταίρους πριν να γίνει σχετική συζήτηση στη Βουλή, ζήτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κυρία Κατσέλη ανέφερε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύθηκε στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ότι θα υπάρξει συζήτηση στη Βουλή.

Τόνισε ότι οι βουλευτές γνωρίζουν ότι η συνολική επίπτωση των μέτρων είναι τεράστια και ότι τα πρόσθετα μέτρα δε θα είναι αποτελεσματικά γιατί θα εμβαθύνουν την ύφεση.

«Πρέπει η Βουλή να συζητήσει για τα μέτρα, πριν από τη δέσμευση» επανέλαβε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι το πως θα ενταχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή σε ένα συνολικότερο πρόγραμμα επανεκκίνηση της οικονομίας.

Αναφερόμενη στις πιέσεις της τρόικας για τα εργασιακά, επισήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος η τρόικα να θεσμοθετεί μέτρα στον ιδιωτικό τομέα και οι εταίροι πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Πάντως, εκτίμησε ότι ο 13ος και 14ος μισθός και ο κατώτατος μισθός δεν θα πάνε στη Βουλή.

Για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι θετική στην υποψηφιότητά της, αλλά δεν θα πάει μόνη της αλλά «συντεταγμένα με μία κοινή υποψηφιότητα όσοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ έχουμε την ίδια αντίληψη» και σημείωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη πολλών στελεχών.