ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Θετικό βήμα η αποχώρηση του Oruc Reis – Ελπίζουμε σε συνέχεια

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Θετικό βήμα η αποχώρηση του Oruc Reis – Ελπίζουμε σε συνέχεια

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μια ημέρα μετά τις εξαγγελίες του για την Οικονομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για την αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα μίλησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς την ως θετικό πρώτο βήμα.Πρόσθεσε δε ότι εφόσον υπάρξει έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας, τότε η Ελλάδα είναι έτοιμη για νέο γύρο διερευνητικών επαφών.

«Ελπίζω πραγματικά αυτό το πρώτο βήμα πρέπει να έχει συνέχεια. Εφόσον δούμε δείγματα γραφής σε αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε δε, ότι «η Ελλάδα έχει ισχυρές συμμαχίες και ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος. Ο καλόπιστος διάλογος είναι ο βασικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το μόνο πρόβλημα που έχουμε που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από την εφημερίδα «Μακεδονία» για την οικονομία και για το αν με το πακέτο δράσεων που ανακοίνωσε μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση, για την οποία του ρίχνει ευθύνες η αντιπολίτευση, τόνισε:

«Να ξεκινήσουμε τη διαπίστωση ότι μιλάμε για μια παγκόσμια ύφεση. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση από το 1929 αλλά η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Στηρίξαμε την πραγματική οικονομία με ένα πακέτο εμπροσθοβαρές και συνεχώς εξελισσόμενο. Πρώτον κρατάμε πυρομαχικά και δεύτερον προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται. Το πακέτο μέτρων που εξήγγειλα χθες σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί. Ερχόμαστε να στηρίξουμε την κοινωνία και ειδικά τους πιο ευάλωτους. Και τώρα έχουμε πολεμοφόδια, η χώρα έχει πολλά ταμειακά διαθέσιμα και εφόσον κρίνουμε ότι πρέπει να δαπανήσουμε και άλλο δημόσιο χρήμα θα το κάνουμε».

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Αλαλούμ με το άνοιγμά τους – Τι ώρα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι