ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μπακογιάννη-Φερχόφσταντ

Συνάντηση Μπακογιάννη-Φερχόφσταντ

Έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές έδωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, ο Γκι Φερχόφσταντ άσκησε σκληρή κριτική στις αποφάσεις της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί, κάνοντας λόγο για «ημίμετρα με κόστος 1 τρισ. ευρώ στους φορολογούμενους».

Επίσης, ο βέλγος πολιτικός εκτίμησε ότι η συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση δεν αρκούν, καθώς χρειάζεται η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα τη θέσουν σε τροχιά ανάπτυξης μέχρι το 2020 και τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει plan B, εφόσον το δεύτερο μνημόνιο δεν περάσει από τη Βουλή, ο Φερχόφσταντ απάντησε: «όχι», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει πραγματικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε ότι χρειάζεται εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, κι όχι περικοπές, ενώ έριξε ευθύνη και στην τρόικα που δεν πίεσε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Κοινή ήταν η πεποίθηση των δύο πολιτικών ότι μπορούν να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις σε μη εξευτελιστικές τιμές, ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν για την πρόταση των Μέρκελ και Σαρκοζί, περί δημιουργίας ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.