ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝ: «Ή ο λαός ή αυτοί»

ΣΥΝ: «Ή ο λαός ή αυτοί»

Οξύτατη ανακοίνωση εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού, που κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν σε αντίσταση κι αλληλεγγύη, ξεσηκωμό, εκλογές και ανατροπή της κατάστασης.

«Η συγκυβέρνηση των μνημονίων και ο δοτός πρωθυπουργός συνεχίζουν το έργο της κατεδάφισης της κοινωνίας. Το λεγόμενο PSI, συνοδεύεται από νέα επαχθή δάνεια τα οποία θα πάνε αποκλειστικά στις τσέπες των τραπεζών και των τοκογλύφων» τονίζει η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, οι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις θα είναι καταστροφικές για τη χώρα, το δημόσιο χρέος θα παραμείνει θεόρατο και μη διαχειρίσιμο, ενώ τη δανειακή σύμβαση και το PSI συνοδεύουν νέα μέτρα που αποτελούν λεηλασία της χώρας και καταλήστευση των μισθών και εισοδημάτων, εκχώρηση της κυριαρχίας, εξαθλίωση των εργασιακών και κοινωνικών σχέσεων, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

«Δεν έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν», επισημαίνει ο Συνασπισμός, που θέτει το εξής δίλημμα: «ή ο λαός ή αυτοί».

«Ο μόνος που έβαλε κόκκινες γραμμές ήταν ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του. Καμιά προπαγάνδα, καμιά καταστολή, κανένα ψέμα, καμιά προβοκάτσια δεν μπορεί να κατευνάσει τη λαϊκή οργή», υπογραμμίζει ο ΣΥΝ που ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες και ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά.