ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tι θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές την Κυριακή

Tι θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές την Κυριακή

Το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας το οποίο κατατέθηκε απόψε και ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος περιλαμβάνει τρία κεφάλαια.


Το πρώτο αφορά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανταλλαγή ομολόγων.

Το δεύτερο σχετίζεται με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το τρίτο, με την παροχή εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Στο νομοσχέδιο εμπεριέχεται και το κείμενο της συμφωνίας της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα που συμφωνήθηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί για επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών σήμερα Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, σε μια και μόνο συνεδρίαση, η οποία θα διαρκέσει έως και έξι ώρες.

Την Κυριακή αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, επίσης σε μία συνεδρίαση η οποία ενδέχεται να έχει ως και δεκάωρη διάρκεια.

Θα ακολουθήσει φανερή ονομαστική ψηφοφορία την οποία έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα ζητήσει το ΚΚΕ.

Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο ψηφίζεται με σχετική πλειοψηφία η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι μικρότερη των 120 θετικών ψήφων.