ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Έλληνα CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Έλληνα CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά

Εμβόλιο κορονοϊού: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Τη Δευτέρα (9.11) η Pfizer και η Biontech ανακοίνωσαν πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό το οποίο ερευνούν έφτασε να έχει ως και 90% αποτελεσματικότητα, δίνοντας ελπίδα στον πλανήτη ότι το τέλος της πανδημίας πλησιάζει.

Ηγετική θέση στην Pfizer έχει ένας Έλληνας επιστήμονας από τη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τον CEO της εταιρίας, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος μίλησε μάλιστα για την επιτυχία αυτή λέγοντας μεταξύ άλλων, «η σημερινή είναι μία μεγάλη ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα».

Την Τρίτη (10.11), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

O Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Μπουρλά για την ιστορική επιτυχία της ανακάλυψης του εμβολίου στη μάχη κατά του κορονοϊού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια του εμβολίου.

Η συνάντηση του Αυγούστου

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον CEO της Pfizer είχαν συναντηθεί πριν από μερικούς μήνες. Κυριάκος Μητσοτάκης και Άλμπερτ Μπουρλά είχαν συζητήσει τόσο για την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη όσο και για την έρευνα για το εμβόλιο που ήταν ήδη σε εξέλιξη.

«Φιλική συνάντηση και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer. Ένας Έλληνας που βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Μιλήσαμε για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακών ερευνών της Pfizer στον κόσμο, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα απασχολεί 200 επιστήμονες της χώρας μας. Κυρίως, όμως, άκουσα από τον κ. Μπουρλά τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του Covid-19.

H Pfizer βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και σύντομα θα υπογράψει συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διάθεση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή αγορά. Μέχρι, όμως, να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να επαγρυπνούμε: Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή. Όπως στην επιστήμη, έτσι και στην καθημερινότητα η επιτυχία έρχεται με ατομική ευθύνη, ορθή σκέψη και συλλογική δράση», είχε γράψει σε μήνυμά του στο Facebook ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στον ΣΚΑΪ: Σειρήνες «πολέμου» στην Τουρκία - Φοβισμένος ο Μανώλης Κωστίδης