ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «έχωσαν» Ανδρουλάκης-Καστανίδης

Τα «έχωσαν» Ανδρουλάκης-Καστανίδης

Μόνο μετρημένοι δεν ήταν κατά την τοποθέτηση τους στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τόσο ο Μ. Ανδρουλάκης, όσο και ο Χ. Καστανίδης.


«Ή η χώρα θα αναπτύξει την παραγωγική της βάση ή θα οδηγηθεί στην διάλυση με ή χωρίς Μνημόνια κλπ» υπογράμμισε σε μια έντονα φορτισμένη ομιλία του ο Μίμης Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αντέξει ώστε να είναι παρούσα στο «τραπέζι της χάραξης του νέου ευρωπαϊκού χάρτη μετά την κρίση».

Ο Μ. Ανδρουλάκης αφού αναφέρθηκε στις δύο επιλογές που τίθενται ενώπιον της χώρας, ψήφιση του Μνημονίου ή διαφορετικά χρεοκοπία, είπε χαρακτηριστικά «εγώ είμαι και στα δύο, αλλά θέλει σε κάθε περίπτωση συντεταγμένο σχέδιο».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τους «υπεύθυνους της αμεριμνησίας», προσθέτοντας ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι οικονομολόγος, κάποιοι του εισηγήθηκαν το “λεφτά υπάρχουν” και στη συνέχεια τον άφησαν ανυπεράσπιστο για να εισπράττει την χλεύη των ηττημένων».

Ένα τμήμα των χρημάτων του 1ου Μνημονίου κάλυψε εσωτερικές μας ανάγκες, όμως τώρα με τις θυσίες του ελληνικού λαού έχει ξεπεραστεί το βαθύ δημοσιονομικό έλλειμμα και από το 2ο Μνημόνιο «τίποτα από τα 130 δισεκατομμύρια δεν πηγαίνει για κάλυψη εσωτερικών μας αναγκών» είπε ο κ. Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης είπε ότι οι προβλέψεις της Τρόικας για την ύφεση έπεσαν έξω, και τόνισε ότι «τα λουκέτα θα είναι ανεξέλεγκτα, οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν και θα ζητήσουν νέα μέτρα».

«Συμφωνώ με την κομματική πειθαρχία» είπε ο κ. Καστανίδης προσθέτοντας ωστόσο, απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου αναρωτήθηκε «αν πριν δύο μήνες σας έλεγα ότι είστε πρωθυπουργός αποικίας, δεν θα με διαγράφατε»και συνέχισε «όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμαζόταν να δημιουργήσει Όμιλο και αντιτάχθηκα στην διαγραφή του, με πήρατε την επομένη τηλέφωνο και μου είπατε ότι σας έχω αποδυναμώσει, ενώ την άνοιξη του 2008 αντιτάχθηκα στην διαγραφή του Α. Λοβέρδου που τώρα ζητά κομματική πειθαρχία».

«Πράγματι αύριο ο καθένας θα είναι με την συνείδησή του κι εσείς κύριε πρόεδρε θα είστε με τον θεό, τον λαό και την συνείδησή σας» κατέληξε ο κ. Καστανίδης.